Advert
Advert

Siirt'te yıldırım düşen arazide anız yangını çıktı: 30 dekar zarar gördü

Siirt'te yıldırım düşen arazide anız yangını çıktı: 30 dekar zarar gördü
Advert
Yayınlama: 21.06.2024
5
A+
A-

Kent Merkezine Bağlı Tuzkuyusu Köyü’nde Anız Yangını

Kent merkezine bağlı Tuzkuyusu köyünde hasat edilmiş bir buğday tarlasına 23:20 sularında yıldırımın düşmesi sonucu meydana gelen anız yangını, itfaiye ekipleri, orman işletme müdürlüğü ve belediyelerin ortak çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken, yaklaşık 30 dekarlık bir alan zarar gördü.

İhbar üzerine olay yerine Siirt ve Kurtalan belediyelerinin itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Yangına çevre sakinleri de iş makineleri ve traktörlerle müdahale etmeye çalıştı.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve yangında can kaybı veya yaralanmanın olmadığını belirtti. Vali Kızılkaya, açıklamada rüzgarın da etkisiyle yangının ilk etapta yaklaşık 30 dekarlık bir alanda etkili olduğunu, ancak hızlı müdahale edildiğini ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını kaydetti.

Yangının söndürülmesinde itfaiye ekiplerinin yanı sıra havaalanı yangın müdahale ekipleri, orman işletme müdürlüğü ekipleri, jandarma, emniyet ve İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinin destek verdiği belirtildi. Yangın sonrasında soğutma çalışmaları başlatıldı.

Vali Kızılkaya, yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını belirterek, bölgedeki vatandaşlara dikkatli olmaları ve yıldırım gibi ani hava olaylarına karşı önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.