Advert
Advert

Alman ordusundan silahlanma hamlesi

Alman ordusundan silahlanma hamlesi
Advert
Yayınlama: 21.06.2024
2
A+
A-

Rheinmetall Avrupa’nın Güvenlik Kaygılarıyla Tarihi Sipariş Alıyor

Ukrayna’daki devam eden çatışma Avrupa’yı savunma harcamalarını artırmaya iterken, Alman silah devi Rheinmetall, şirket tarihindeki en büyük siparişiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Rheinmetall’in resmi açıklamasına göre, şirket Alman ordusundan 8,5 milyar euro değerinde topçu mühimmatı satın alacak.

Bu anlaşma, Rheinmetall’in Alman ordusuna ve müttefiklerine yönelik cephaneliklerini yenilemek ve Ukrayna’nın savaş çabalarını desteklemek için mühimmat sağlamasını içeriyor. Ne kadar topçu mermisi sipariş edildiği açıklanmazken, teslimatların 2023’ün başlarında başlaması bekleniyor.

Rheinmetall’in kurumsal yatırımcı sunumuna göre, Avrupa’daki çatışmalar ve Batı güçleri tarafından artırılan savunma bütçeleri, önümüzdeki yıllarda daha da belirgin bir büyümeyi tetikliyor. Alman silah üreticisinin 2026 yılına kadar satışlarının yıllık olarak ortalama %25 oranında artması hedefleniyor.

2026’da Rheinmetall, 13 ila 14 milyar euro gelir ve %15’in üzerinde faaliyet karı hedefliyor. Şirket, 2022 için 7,4 ila 7,6 milyar euro gelir öngörüyor.

İsrail’e silah tedarik eden Rheinmetall, tanklar, uçaksavar sistemleri, askeri mühimmat ve araçlar üretiyor. Şirket, artan talep karşısında Ukrayna’ya silah ve mühimmat sağlamak için yeni üretim tesisleri kuruyor.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.