Advert
Advert

EURO 2024 Türkiye-Portekiz maçının muhtemel 11'leri

EURO 2024 Türkiye-Portekiz maçının muhtemel 11'leri
Advert
Yayınlama: 22.06.2024
1
A+
A-

Avrupa Şampiyonası: Türkiye, Portekiz’e Meydan Okuyor

Avrupa Şampiyonası F Grubu heyecanı sürüyor ve Türkiye, yoluna yıldızlarla dolu bir takım olan Portekiz karşısında çıkıyor. Ronaldo, Pepe, Bruno Fernandes ve Leao gibi isimlere sahip rakip, turnuvanın en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

Grubun favorisi konumundaki Türkiye, tarihindeki ilk resmi maç galibiyetini hedefliyor. Bu galibiyetle Türkiye, grup liderliğini garantileyecek ve averaj farkıyla da avantajlı bir duruma geçecek. Gruptaki diğer maçta ise Gürcistan ve Çekya karşı karşıya gelecek.

Milli takımda tek eksik İrfan Can Kahveci olurken, İsmail Yüksek’in kadroda olması bekleniyor. Zeki Çelik de ikinci yarıda forma girip katkı sağlayabilir. Teknik direktör Montella, Gürcistan maçındaki kadrosunu büyük ölçüde koruyacak gibi görünüyor. Önemli değişikliklerden biri, Kenan Yıldız’ın yerine Kerem Aktürkoğlu’nun ilk 11’de sahaya çıkması olacak.

Ay-Yıldızlılar’da Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı; Portekiz’de ise Leao ve Conceiçao sarı kart cezası sınırında yer alıyor. Her iki takımda da eksik oyuncu bulunmuyor.

2022’nin İntikamını Alma Zamanı

Türkiye, Portekiz ile yaptığı resmi maçlarda henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Rakibini 1955 ve 2012’de iki hazırlık maçında yenen Türkiye, son karşılaşmalarında 2022 Dünya Kupası “play-off”larında Burak Yılmaz’ın kaçırdığı penaltının ardından 3-1 mağlup olmuştu.

Advert

İki takım arasındaki dokuz karşılaşmada Türkiye’nin iki, Portekiz’in yedi galibiyeti bulunuyor. Bu maçlarda Türkiye 9, Portekiz ise 19 gol kaydetti.

Muhtemel Kadrolar

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Hakan, Orkun, Kerem, Arda, Enes

Portekiz: Costa, Dias, Pepe, Mendes, Dalot, Vitinha, Fernandes, Cancelo, Silva, Leao, Ronaldo

Saat: 19.00

Hakem: Felix Zwayer

Stat: Dortmund

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.