Advert
Advert

Yaz geldi, yılan korkusu başladı

Yaz geldi, yılan korkusu başladı
Advert
Yayınlama: 22.06.2024
2
A+
A-

Antalya’da İnsan Yerleşimlerinde Yılan Görülme Olayları Artıyor

Şehirleşmenin artması, yılanların yaşam alanlarını daraltıyor. Antalya’da, sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte yılanlar, evler, iş yerleri ve araçlar gibi insan yerleşimlerinde daha sık görülmeye başlandı. Bu durum, itfaiyeden yardım isteyenlerin sayısında artışa yol açtı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bu yıl 106 yılanı insanların yaşam alanlarından çıkardı. Ekipler, koruyucu kıyafetler ve ekipmanlarla yılanları güvenli bir şekilde yakalayıp doğaya bıraktılar. Ayrıca itfaiye görevlileri, ağaçta, çatıda mahsur kalan kedi, köpek ve kuş gibi diğer hayvanları da kurtardılar ve sayı 825’e ulaştı.

Yılanlarla Karşılaşma Sayısında Artış

İtfaiye yetkililerinden Ahmet Coştan, son haftalarda yılan görüp yardım isteyenlerin sayısında önemli bir artış olduğunu belirtti. Yılanların çiftleşme ve yumurtlama dönemlerinin başlamasıyla, hanelerde ve iş yerlerinde yılanlarla karşılaşma sıklığının arttığını vurguladı.

İtfaiye ekipleri, özel kıyafetler ve ekipmanlarla yılanları zarar vermeden yakalıyor ve sağlıklı bir şekilde doğaya salıyorlar. Günde ortalama 10-15 yılan kurtarma olayına müdahale ettiklerini belirten Coştan, atıl alanlar, depolar, haneler ve iş yerlerinde yılan kurtarma çalışmalarında titizlikle zarar vermemeye özen gösterdiklerini ifade etti. Evde bakımı yasak olan endemik türlerle karşılaştıklarında ise ilgili yetkililere teslim ediyorlar.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.