Advert
Advert

Bahar Candan da cezaevinde değilmiş

Bahar Candan da cezaevinde değilmiş
Advert
Yayınlama: 22.06.2024
5
A+
A-

Candan Kardeşlerin Gözaltı ve Tutuklanma Süreci

İddiaya göre, ucuz otomobil alımı vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şebeke ile irtibatlı olduğu öne sürülen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023 tarihinde gözaltına alındı ve iki gün sonra tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne nakledildi. Tutuklanmasını protesto etmek amacıyla cezaevinde yemek yemeyi reddeden Nihal Candan, bir süre sonra 37 kilogram ağırlığına düşmesi üzerine tahliye edildi.

Şu anda tutuklu bulunan Bahar Candan’ın ise Silivri Cezaevi’nde kendini yaraladığı iddia edildi. Hastaneye kaldırıldığı belirtilen Candan’ın mevcut durumu ve yeri hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Ablası Nihal Candan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kardeşini Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret ettiğini duyurdu. Candan, daha sonraki paylaşımında kardeşine yönelik duygusal ifadelerde bulundu: "Burası senin yuvan değil canım. Yakında evine ve ailenin yanına döneceksin. Dayanmalıyız."

Candan Kardeşlerin Tutukluluk Süreci

Ucuz otomobil dolandırıcılığı iddiasıyla gözaltına alınan Candan kardeşler, 16 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak Marmara Cezaevi’ne yerleştirildi. Tutuklanmayı protesto etmek için yemek yemeyi bırakan Nihal Candan, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine 37 kilogram ağırlığa düştü ve tahliye edildi.

Tutuklu bulunan Bahar Candan’ın ise Silivri Cezaevi’nde kendini yaraladığı iddiaları bulunurken, hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Candan’ın mevcut konumu hakkında kesin bilgiler bulunmuyor.

Advert

Ablası Nihal Candan’ın sosyal medya paylaşımına göre, Bahar Candan Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmektedir. Nihal Candan, kardeşine evine ve ailesine kavuşacağına dair umut dolu mesajlar iletti.

Candan kardeşlerin tutukluluğu, kamuoyunda büyük ilgi görürken, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili yargılama sürecinin ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.