Advert
Advert

Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini başlatacağım

Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini başlatacağım
Advert
Yayınlama: 22.06.2024
5
A+
A-

Özgür Özel’in Malatya Ziyaretinde Çarpıcı Açıklamalar

Türkiye’nin Sorunlarına Çözüm Arayışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı belediyeleri ziyaret etti. Malatya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Özel, partisinin Yazıhan İlçe Başkanlığı’nı ve Yazıhan Belediyesi’ni ziyaret ederek vatandaşlara hitap etti.

Özel, konuşmasında ülkenin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara değindi ve CHP’nin bunlara çözüm önerilerini dile getirdi.

Orman Yangınları

Özel, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına dikkat çekerek, "Bayramda evlerimizde otururken, belediyelerimizin itfaiyecileri ve orman müdürlükleri çok önemli mücadeleler veriyor. Allah hepsini sakınsın" dedi. Yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve sorumluluklar hakkında bilgiler veren Özel, CHP olarak konuyu Meclis’te gündeme getireceklerini ve orman yangınlarına son vermek için çalışacaklarını vurguladı.

Advert

Kayısı Fiyatları

Özel, Malatya’da üreticilerin aldığı düşük kayısı fiyatına da değindi. Üreticilerin emeklerinin karşılığını alamadığını ve alıp satanların büyük kazançlar elde ettiğini belirten Özel, "Emeği sen çekiyorsun, alın terini sen akıtıyorsun. Gün oluyor borç alıyorsun, kredi alıyorsun. Her şeyine sen katlanıyorsun. Ama sen 140 lira alıyorsun. Alıp satan 370 liraya satıyor" dedi. Kayısı üreticilerinin haklarını aramak için mücadele edeceklerini ve birlikte çalışacaklarını ifade eden Özel, "Hep birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Konut ve Kira Yardımları

Malatya’da 10 ildeki depremzedeler için vaat edilen konutların yalnızca yüzde 6’sının tamamlandığını vurgulayan Özel, belirsizliğin ve haksızlığın yaşandığını ifade etti. Depremzedeleri çadır ve konteynerlarda bırakanlara karşı büyük bir direniş başlatacaklarını belirten Özel, "Size buradan söz veriyorum, eğer mücadele etmek isterlerse, Türkiye’nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım. Hem evi yapmayacaksın, hem de kirayı unutacaksın. Milleti çadırlarda, konteynerlerde yıllarca bırakacaksın. Öyle yağma yok. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz" dedi.

Ekonomik Politikalar

CHP’nin ekonomi politikalarına da değinen Özel, zenginlerin yüksek vergi ödeyeceği, az kazananların az vergi ödeyeceği ve hiç kazanmayanların vergi ödemeyeceği bir sistem savunduklarını belirtti. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in vatandaşın değil müteahhitlerin yanında olup olmadığını sordu.

"Geçinemiyoruz Mitingi"

Ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşların sesini duyurmak için 30 Haziran’da Kocaeli’nin Gebze ilçesinde "Geçinemiyoruz Mitingi" düzenleyeceklerini açıklayan Özel, işçileri, emeklileri, esnafı ve çiftçileri mitinge davet etti.

Kayseri’deki Saldırı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin belediye meclis üyesi adayına yönelik saldırıyı kınayan Özel, bu tür eylemlerin normalleşmeye zarar verdiğini söyledi. Seçimlerin artık geçmişte kaldığını ve seçilen başkanın tüm Pınarbaşı’nın başkanı olacağını belirten Özel, "Biz Türkiye’de siyasette normalleşme istiyoruz. Normalleşme demek, normal davranmak demektir. Kurallara uygun davranmak demektir. Hukukun üstünlüğüne inanmak, anayasaya bağlı kalmak demektir" dedi.

Demokrasiye Bağlılık

CHP olarak Türkiye’nin yeniden demokrasiyle yönetilmesini istediklerini vurgulayan Özel, hukuktan, vicdandan ve ahlaktan sapanlarla mücadele edeceklerini ifade etti. "Milletle beraberiz. Normalleşmeyi herkes CHP’den biliyor. Halkın çok büyük bir kısmı destekliyor" diyen Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "Ya gelirsiniz, kurala, kanuna, hukuka uyarsınız; emekliye, asgari ücretliye sahip çıkarsınız; hapisteki suçsuz arkadaşlarımıza zulüm etmeyi bırakırsınız; AİHM kararlarına, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyarsanız ne ala. Uymuyorsanız, biz buradayız. Bu ülkeye yeniden istikrar getirmek, yoksulluğu yeniden bitirmek, yüzleri güldürmek bizim borcumuzdur. Milletin karşısında olanlarla biz mücadele edeceğiz. Arkalarındaki görünür güç, görünmez güç, karanlık güç, devletin kendi, yer algı devleti veya birilerinin itinayla karşımıza çıkardığı derin devleti size pabuç bırakmayacağız. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz."

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.