Advert
Advert

Yangın felaketinde ölü sayısı 14'e yükseldi

Yangın felaketinde ölü sayısı 14'e yükseldi
Advert
Yayınlama: 22.06.2024
3
A+
A-

Diyarbakır ve Mardin’deki Yangında Ölenlerin Sayısı 14’e Yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçelerinde 27 Temmuz gecesi çıkan yangınla ilgili acı bilanço her geçen saat artıyor. Ölü sayısı 14’e yükseldi.

Dün Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemleri ve ölü muayene raporlarının ardından 11 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edilmiş ve defnedilmişti. Gece saatlerinde Şanlıurfa’da tedavi gören bir köylünün daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 12’ye çıktı.

Bu sabah saatlerinde de Yoğun Bakım Ünitesinde entübe edilen ve dumandan etkilenerek vücutlarında yanıklar bulunan Fadıl Demir ile Kerime Erdenli’nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Böylece ölenlerin sayısı 14’e yükselmiş oldu.

Vefat edenlerin isimleri şöyle:

Şeyhmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azat Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Fadıl Demir ve Kerime Erdenli.

Advert

Yangın, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi sınırında yer alan ormanlık alanda saat 23.00 sıralarında çıkmıştı. Gece boyunca süren söndürme çalışmalarına çok sayıda söndürme aracı, yangın söndürme uçağı ve helikopter katılmıştı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer soruşturma başlattı. Yangından etkilenen köylere yardım çalışmaları ise devam ediyor. AFAD ekipleri, zarar gören evlerin tespiti ve vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır ve Mardin Valilikleri, yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Yetkililer, vatandaşlardan ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve ateş yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.