Advert
Advert

Bayram tatilinde 8 günlük kaza bilançosu açıklandı

Bayram tatilinde 8 günlük kaza bilançosu açıklandı
Advert
Yayınlama: 23.06.2024
3
A+
A-

Bayram Tatilindeki Trafik Kazaları: 68 Can Kaybı, 9.787 Yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile bayram tatilindeki trafik kazalarının bilançosunu paylaştı.

Tatilin ilk sekiz gününde meydana gelen 6.200 trafik kazasında 68 kişi hayatını kaybetti ve 9.787 kişi yaralandı. Dün gerçekleşen 706 trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybederken, 1.097 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya, tatilin son gününde sürücülerin daha dikkatli olmaları ve önlemlere uymaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bayram tatilinin sona ermesine yaklaşırken, trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. Bu nedenle, sürücüler hız sınırlamalarına uymalı, emniyet kemerlerini takmalı ve dikkatli bir şekilde araç kullanmalıdır.

Trafik kazalarının ana nedenleri arasında aşırı hız, dikkatsizlik ve alkollü araç kullanımı yer alıyor. Sürücüler, tatil döneminde bile bu risk faktörlerinden kaçınarak hem kendilerinin hem de diğerlerinin güvenliğini sağlamalıdır.

Tüm vatandaşlar, trafik kurallarına uyararak ve bilinçli bir şekilde araç kullanarak trafik kazalarını önlemek için üzerlerine düşeni yapmalıdır. Aileler ve arkadaşlar, sevdiklerini trafik kazalarından korumak için onları dikkatli araç kullanmaları konusunda teşvik etmelidir.

Advert

Bayram tatilinin, sevdiklerimizle keyifli ve güvenli bir şekilde geçmesi dileğiyle… Herkese kazasız bir yolculuk diliyoruz.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.