Advert
Advert

Naci Görür deprem sonrası o bölgeyi işaret edip uyardı

Naci Görür deprem sonrası o bölgeyi işaret edip uyardı
Advert
Yayınlama: 26.06.2024
4
A+
A-

Bingöl’de 4 Büyüklüğünde Deprem

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem 07.42’de Karlıova merkezli olarak gerçekleşti. Depremin 11 kilometre derinlikte meydana geldiği ifade edildi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Karlıova depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görür, “Karlıova-Bingöl bölgesinde 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu bölge, uzun yıllardır sıklıkla depremlerle sarsılıyor. Karlıova-Erzincan (KAF) fay hattı ve Karlıova-Goynuk (DAF) fay hattı arasındaki bölge son derece hareketli. Bu büyüklükteki depremler, bölgede endişe kaynağı olmaya devam etmekte” ifadelerini kullandı.

Karlıova depreminin ardından bölgede herhangi bir can veya mal kaybı haberi alınmadı. AFAD, depremin ardından bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar, olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Bingöl, Doğu Anadolu Bölgesi’nde depremlerin sık yaşandığı bir il olarak bilinmektedir. İlin Karlıova, Kiğı ve Yayladere ilçeleri, özellikle son yıllarda büyük depremlerle sarsıldı. Bingöl’ün deprem bölgesi olarak kabul edilmesi, ildeki yerleşim birimlerinin kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılandırılması çalışmalarının önemini ortaya koymaktadır.

Deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgelerde, depreme dayanıklı yapıların inşası ve hazırlık çalışmalarının yürütülmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için son derece önemlidir. Vatandaşların, deprem konusunda bilinçli olması ve olası bir afet durumunda neler yapması gerektiğini bilmesi, depremlerin sonuçlarını hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Advert

Bingöl Karlıova depremi, deprem tehlikesinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Her türlü afete karşı hazırlıklı olmak, can ve mal kayıplarını önlemek için alınması gereken temel önlemlerden biridir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.