Advert
Advert

Sıcak hava Copa America maçını etkiledi: Yardımcı hakem fenalaştı

Sıcak hava Copa America maçını etkiledi: Yardımcı hakem fenalaştı
Advert
Yayınlama: 26.06.2024
4
A+
A-

Kansas City’deki Copa America Maçında Yardımcı Hakem Yere Yığıldı

Kanada ve Peru arasındaki Copa America maçında Kansas City’de ürkütücü bir olay meydana geldi. Maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında Guatemala’dan yardımcı hakem Humberto Panjoj yere yığıldı ve sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.

Sporting Kansas City’nin stadyumu Children’s Mercy Park’ta gerçekleşen bu olay sonrasında Panjoj kısa süre sonra ayağa kalktı ve sedyeye bindirildi. ESPN’den Luis Miguel Echegaray, “İkinci yardımcı hakem yere düştü. Maç hemen durdu. Kansas City’de hava çok sıcak. Umarım iyidir. Şu anda ilgileniliyor” diye belirtti.

Sahayı terk ederken taraftarlar tarafından alkışlanan Panjoj, Kansas City’deki sıcaklık endeksinin %51 nemle 100 Fahrenhayt derecenin üzerine çıktığı maçta ikinci yarı başlarken sahadaki yerine geri döndü.

Bu haftanın başlarında, Uruguaylı savunma oyuncusu Ronald Araujo, La Celeste’nin Panama’ya karşı 3-1 kazandığı maçta sıcağın ve dehidrasyonun etkilerini hissettiği için oyundan çıkarıldığını söyledi. 25 yaşındaki oyuncu, Uruguay’ın Copa America’daki ilk maçında yalnızca ilk 45 dakika sahada kalabildi.

Barcelona’lı savunmacı maçtan sonra, “Açıkçası hala başım dönüyor. Tansiyonum düştü. İlk yarı bittiğinde biraz başım dönüyordu ve soyunma odasına gittiğimde tansiyonum düşüktü. Doktor bunun biraz dehidrasyon olduğunu ve ikinci yarıya devam edemeyeceğimi söyledi” dedi.

Advert

Copa America’da sıcak hava koşulları, oyuncular ve yetkililer için ciddi bir sorun teşkil etmeye devam ediyor. Bu olayın, turnuva organizatörlerinin gelecekteki maçların güvenliğini ve esenliğini sağlama konusundaki taahhütlerini vurgulaması bekleniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.