Advert
Advert

İple sınır ölçme kavgasında silahlarını çektiler: 2 ölü

İple sınır ölçme kavgasında silahlarını çektiler: 2 ölü
Advert
Yayınlama: 27.06.2024
2
A+
A-

Aşağıkonak Köyü Arazi Anlaşmazlığı Soruşturması Tamamlandı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Aşağıkonak köyünde yaşanan arazi anlaşmazlığı sonucu meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma sonuçlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, tarafların tarlada iple sınır çizerek anlaşmazlığı çözmeye çalıştıklarını ortaya koydu.

Ancak ölçüm sırasında gerginlik arttı ve Feyat Aktaş’ın silahını ateşlemesiyle çatışma başladı. Aynı aileden üç kişi daha ateş açtı ve Faruk Aktağ vurularak hayatını kaybetti. Ahmet Aktaş’ın "Vurun öldürün hepsini" yönündeki sözleri üzerine taraflar uzun namlulu silahlarla birbirlerine saldırdı.

Abdurrahman Aladağ vurulduktan sonra koşarak üzerine kapanan oğlu Serdar Aladağ’a da ateş açıldı ve çatışma beş kişinin daha yaralanmasıyla sonuçlandı. Köy meydanında karşılıklı çatışan taraflar, suç delillerini yok etmeye çalıştı.

Ölenlerin otopsi raporlarına göre kafatası, beyin ve iç organ harabiyeti nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirlendi. İddianamede, tarafların arazi anlaşmazlığını çözmek için iple ölçüm yaparken söz dalaşı yaptıklarını ancak önceden olayı tasarladıklarına dair bir tespit bulunmadığını ifade etti.

Ancak bazı sanıkların ölçüm sırasında silahlı gelerek pozisyon aldıkları için iştirak idaresi içinde olduklarına vurgu yapıldı. Faruk Aktağ’ı öldüren mermi çekirdeğinin hangi silahtan atıldığına dair bir tespit yapılamaması nedeniyle de ağır ceza mahkemesinde 11 sanığın yargılanmasına başlanacak.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.