Advert
Advert

MSB'nin Üçüncü Dünya Savaşı açıklamasından sonra Avrupa ülkesinden dikkat çeken hamle

MSB'nin Üçüncü Dünya Savaşı açıklamasından sonra Avrupa ülkesinden dikkat çeken hamle
Advert
Yayınlama: 28.06.2024
5
A+
A-

Dünyanın Endişeleri ve Norveç’in Tahıl Depolama Hazırlığı

Şu anda devam etmekte olan Rusya-Ukrayna çatışması ve Çin’in bölgedeki artan faaliyetleri, uluslararası alanda büyük bir kaygıya yol açtı ve bazı gözlemcileri yaklaşan bir Üçüncü Dünya Savaşı ihtimali konusunda uyarılarda bulunmaya çağırdı. Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı’nın yakın zamanda yaptıkları açıklamalar, ülkenin bu karanlık senaryoya hazırlıklı olduğunu vurgulayarak bu endişeleri daha da körükledi.

Avrupa, bu durumun ciddiyetini gösteren bir adım atarak Norveç’in olası bir Üçüncü Dünya Savaşı’na karşı tahıl depolama hızını artırdığını bildirdi. Dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olan Norveç, bu önlemleri "düşünülemez bir felaket senaryosu" durumunda ülkesini 3 ay boyunca besleyebilmek için alıyor.

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, Norveç 2029 yılına kadar yaklaşık 82.500 ton tahıl stoklamayı hedefliyor. Hükümet, 2024 ve 2025 yılları için dört ülkeyle anlaşmalar imzalayarak 30.000 ton tahıl depolayacak. Tarım ve Gıdadan Sorumlu Bakan Geir Pollestad, "Acil durum tahıl stoku oluşturmak, düşünülemeyecek şeylere hazırlıklı olmakla ilgili" dedi.

Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum, bu önlemin "uluslararası ticaret sistemlerinde büyük aksaklıklar olması ya da ulusal üretimin başarısız olması durumunda ekstra bir güvenlik seviyesi" sağladığını vurguladı. Bu adımlar, hükümetin ulusal hazırlık çabalarının önemli bir parçası olarak görülüyor.

Putin ve Kim Jong-un arasındaki yakın zamanda imzalanan işbirliği anlaşmaları, Norveç’in stoklarını 2029’a kadar artırma niyetine yol açarak İskandinav ülkesinden gelen açıklamayı daha da endişe verici hale getirdi.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.