Advert
Advert

İsrail'den Gazze'ye yoğun saldırılar

İsrail'den Gazze'ye yoğun saldırılar
Advert
Yayınlama: 28.06.2024
5
A+
A-

Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Şiddetleniyor

İsrail güçleri Gazze Şeridi’nin güneyi ve kuzeyindeki iki bölgeye saldırılarını artırdı. Filistinli sağlık yetkilileri, güneydeki Refah kentinde tank ateşinde en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölge sakinleri ve Hamas’a bağlı medya, tankların Refah’ın Shakoush bölgesinin batısına doğru ilerlediğini aktardı. Tank saldırıları, Refah’a sığınan binlerce kişiyi çadır kamplarını terk edip kuzeye, Han Yunus’a gitmek zorunda bıraktı.

İsrail ordusu soruları yanıtsız bıraktı.

İsrail tankları, 7 Mayıs’tan bu yana Refah’ın çeşitli bölgelerinde ilerliyor. İsrail güçleri, Mısır ile olan tüm sınır hattını ve Gazze’nin dış dünyaya açılan tek kapısı Refah sınır kapısını kontrol altında tutuyor.

Refah’ta yaşayan bir kişi, WhatsApp aracılığıyla Reuters’a verdiği demeçte, bazı ailelerin baskının düzenlendiği bölgede yaşadığını ve İsrail güçleri tarafından kuşatıldığını söyledi.

Advert

Öte yandan ABD’nin desteklediği ve Arap ülkelerinin arabuluculuk yaptığı ateşkes girişimleri sonuçsuz kaldı. Hamas, herhangi bir anlaşmanın savaşı sona erdirmesi ve İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini gerektirdiğini vurguladı. İsrail ise Hamas ortadan kaldırılana kadar harekâtın sadece geçici olarak durdurulabileceğini açıkladı.

Gazze’deki sağlık yetkililerine göre, İsrail’in savaşın başlangıcından bu yana düzenlediği saldırılarda 37 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.