Advert
Advert

EURO 2024: En güçlü ve uzak mesafeden atılan goller açıklandı

EURO 2024: En güçlü ve uzak mesafeden atılan goller açıklandı
Advert
Yayınlama: 28.06.2024
3
A+
A-

EURO 2024’ün En Önemli Golleri ve Oyuncu Performansları

Adidas ve UEFA, Fussballliebe topu ve Connected Ball teknolojisini kullanarak, EURO 2024’ün grup aşamasının ardından turnuvanın en etkileyici anlarını ortaya çıkardı. Bu teknoloji, topların hareketini benzeri görülmemiş bir hassasiyetle takip ederek, en güçlü gollerden en uzak mesafeden atılan gollere kadar her şeyi ölçüyor.

En Güçlü Goller

Turnuvanın şu ana kadarki en güçlü 10 golü arasında, ilk sırada Erik Janza’nın Danimarka’ya karşı kaydettiği 129 km/saatlik vuruş yer alıyor. İkinci en güçlü gol, Romanya’ya karşı Ukraynalı Rzvan Marin’den 125 km/saatlik bir hızla geldi. Bu kategoride üçüncü sırayı, Real Madrid oyuncusu Arda Güler’in Gürcistan maçındaki ilk golü alıyor, bu golün hızı 118 km/saat olarak ölçüldü.

En Uzak Mesafeli Goller

En uzak mesafeden atılan ilk 10 gol sıralamasında, en üst sırada Danimarkalı Morten Hjulmand’ın İngiltere’ye karşı 28 metreden attığı gol yer alıyor. İkinci sırayı, 26 metre mesafeyle Arda Güler’in golü alıyor.

En Fazla Falso Veren Goller

Adidas’ın Connected Ball teknolojisi, topların hareket halindeki dönüşlerini de ölçüyor. Bu teknolojiye göre, şu ana kadar en fazla falso veren gol, Kevin Csoboth’un İskoçya’ya karşı attığı ve saniyede 16 dönüş yapan goldür.

Diğer Önemli Veriler

  • Grup aşamasının en güçlü şutunu, 136 km/saatlik bir hızla David Jurasek Türkiye’ye karşı atmıştır.
  • Çekya maçında Türkiye’ye galibiyeti getiren golleri atan Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun da en güçlü 10 gol listesinde yer alıyor.
  • Connected Ball teknolojisi sayesinde, topların hareketinin her unsuru, hızları ve mesafeleri de dahil olmak üzere, son derece hassas bir şekilde ölçülebiliyor.
  • Bu teknoloji, EURO 2024’ün grup aşamasının sona ermesinin ardından ilk kez bir UEFA turnuvasında kullanıldı.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.