Advert
Advert

Romanya-Hollanda maçı canlı yayın (EURO 2024)

Romanya-Hollanda maçı canlı yayın (EURO 2024)
Advert
Yayınlama: 02.07.2024
6
A+
A-

EURO 2024’te Romanya Hollanda’ya Karşı

EURO 2024 Son 16 Turu’nda Romanya ile Hollanda arasında heyecan verici bir karşılaşma yaşanacak. Münih Futbol Arena’da TSİ 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Son 16 Turu’nu kazanan takım, çeyrek finale yükselerek Avusturya ile Türkiye arasında oynanacak ikinci Son 16 Turu karşılaşmasının galibiyle eşleşecek.

Romanya Milli Takımı’nda savunma oyuncusu Nicusor Bancu, cezalı olması nedeniyle Hollanda karşısında forma giyemeyecek. Bancu, grup aşamasında iki sarı kart aldığı için bu maçta cezalı duruma düştü. Romanya’da ayrıca Andrei Burca, Marius Marin, Razvan Marin ve George Puşcaş da sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Öte yandan Hollanda Milli Takımı’nda da iki oyuncu, Jerdy Schouten ve Joey Veerman sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncuların maçta sarı kart görmeleri halinde çeyrek finalde oynayamayacaklar.

Grup Müsabakaları

Romanya, E Grubunu lider olarak tamamlarken Hollanda, D Grubunu en iyi üçüncü sırada bitirdi. Romanya, Belçika, Slovakya ve Ukrayna’nın yer aldığı E Grubunda bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle dört puan topladı. Hollanda ise Avusturya, Fransa ve Polonya’nın yer aldığı D Grubunda bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle yine dört puan aldı, ancak sıralama farkıyla grubunu üçüncü sırada tamamladı.

Hollanda’nın Rekabet Üstünlüğü

Romanya ve Hollanda arasındaki rekabette Hollanda ezici bir üstünlüğe sahip. İki takım arasındaki ilk karşılaşma 1924 Olimpiyat Oyunları’nda gerçekleşti ve Hollanda o günden bu yana 14 maçta 10 zafer elde etti, Romanya ise sadece bir galibiyet aldı. Üç maç ise beraberlikle sonuçlandı. Hollanda, Romanya karşısında 29 gol atarken Romanya sadece üç golle karşılık verebildi.

Advert

Romanya’nın Hollanda karşısındaki tek galibiyeti Ekim 2007’de 1-0’lık skorla geldi. O zamandan bu yana oynanan son dört maçı da Hollanda kazandı. Bu maçlarda Hollanda, 13 gol atarken Romanya sadece bir gol kaydetti.

Romanya’da Türk Futboluyla Bağlantılar

Romanya Milli Takımı’nda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı dört oyuncu yer alıyor. Geçtiğimiz sezonu Gaziantep FK’da geçiren kaleci Florin Nita, sağ kanat oyuncusu Deian Sorescu ve santrfor Denis Draguş ile Konyaspor’da forma giyen Alexandru Cicaldau, Romanya’nın başarısı için ter dökecek. Ayrıca Galatasaray’ın eski oyuncusu Gheorghe Hagi’nin oğlu Ianis Hagi de ülkesi için mücadele ediyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.