Advert
Advert

Avusturya maçının kahramanı Merih Demiral: Ne mutlu Türk’üm diyene!

Avusturya maçının kahramanı Merih Demiral: Ne mutlu Türk’üm diyene!
Advert
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Avusturya’yı Yenen Türkiye Çeyrek Finalde Hollanda ile Eşleşti

Türkiye Milli Futbol Takımı, UEFA EURO 2024 Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Leipzig’de oynanan karşılaşmada Türkiye’nin gollerini Merih Demiral kaydetti.

Maç sonu açıklamasında duygularını dile getiren Demiral, “Kazanmaktan dolayı çok mutluyuz. Taraftarımızın desteği harikaydı ve bu da bize büyük bir güç verdi. Türk olduğum için gurur duyuyorum” dedi.

“Maçın oyuncusu ödülünü hak eden tüm takımdır. Bu başarının devamını getireceğiz” diyen Demiral, son dakikalarda Mert Günok’un kurtardığı kritik topla ilgili olarak da “Mert muhteşem bir kurtarış yaptı. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Bu karşılaşma, 29 Haziran’da Münih’teki Allianz Arena’da oynanacak.

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Avusturya galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Takımımla gurur duyuyorum. Çok iyi oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Hollanda güçlü bir rakip, ancak biz de onlara karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Advert

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise “Bu zafer Türk futbolunun geleceği için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Oyuncularımıza ve teknik kadromuza yürekten tebriklerimi iletiyorum. Çeyrek finalde Hollanda’yı yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye Milli Takımı, EURO 2024’te çeyrek finale yükselerek tarih yazarken, taraftarları da takımın başarısını coşkuyla kutladı. Sosyal medyada #GururluyuzTürkiye ve #AvusturyaTürkiye etiketleri TT listesinde yer alırken, taraftarlar sokaklara dökülerek galibiyeti kutladı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.