Advert
Advert

Merih Demiral’ın gol sevincine soruşturma

Merih Demiral’ın gol sevincine soruşturma
Advert
Yayınlama: 03.07.2024
4
A+
A-

EURO 2024 Son 16: Türkiye, Avusturya’yı Alt Etti, Çeyrek Finale Yükseldi

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmada Türkiye’nin gollerini atan Merih Demiral, "Bozkurt" işareti yaptığı gol sevinciyle gündem oldu. UEFA, Demiral’ın sevinci hakkında soruşturma başlattı.

Merih Demiral’ın Tartışmalı Gol Sevinci

Avusturya maçının ardından açıklama yapan Merih Demiral, "Türklükle alakalı bir gol sevinci yaptım. Türk olduğum için gurur duyuyorum. Golden sonra bunu iliklerime kadar hissettim. Tribünde yapan taraftarları görünce daha çok yapmak istedim" ifadelerini kullandı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışıyla ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Soruşturmanın Gerekçesi

Advert

UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi, "Siyasi, ideolojik, dini veya kışkırtıcı nitelikteki her türlü propaganda veya ticari mesajı yasaklamaktadır." UEFA, Demiral’ın sevincinin siyaset içerdiğini varsayarak soruşturma başlattı.

Demiral’ın Savunması

Demiral, sevincinin siyasi bir amaç taşımadığını savundu. "Siyaset veya ideolojiyle ilgisi yok. Ben sadece Türk olduğum için gururlandım. Benim için sadece bir gol sevinciydi" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Tutumu

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA’nın soruşturmasına destek verdiğini açıkladı. Federasyon, "UEFA’nın kurallarına saygı duyuyoruz. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun Tepkisi

Demiral’ın gol sevinci Türkiye’de tartışmalara neden oldu. Bazıları sevincin vatansever olduğunu savunurken, bazıları ise uygunsuz olduğunu iddia etti. Avrupa’da ise sevinç genel olarak siyasi ve milliyetçi olarak yorumlandı.

Sonuç

Merih Demiral’ın gol sevinci, EURO 2024’ün en tartışmalı konularından biri haline geldi. UEFA’nın soruşturması sürüyor ve Demiral’ın ceza alıp almayacağı henüz belli değil. Ancak sevincin Türkiye içinde ve dışında tartışmaları körüklemeye devam etmesi bekleniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.