Advert
Advert

Böyle teslim olmuştu, tüm eylemlerini itiraf etti

Böyle teslim olmuştu, tüm eylemlerini itiraf etti
Advert
Yayınlama: 04.07.2024
7
A+
A-

Terörist Songül B.’nin İtirafları

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit harekât bölgesinde yakalanan kadın terörist Songül B. hakkında elde edilen kanıtlar, onun güvenlik güçlerine yönelik çeşitli saldırılarda aktif rol aldığını ortaya koydu.

Teröristin verdiği ifadelere göre, Irak’ın kuzeyinde ve Hakkâri kırsalında güvenlik güçlerine ait karakollara ve üslere yönelik 14 ayrı silahlı, bombalı ve roketli saldırıya bizzat katılmıştı. İtiraflarında, Pençe Kaplan harekât bölgesi olan Şırnak’ın Uludere İlçesi karşısında yer alan Haftanin Vadisinde, güvenlik güçlerinin konumlandığı Sinek Üs bölgesine havan topu, ağır makineli tüfek ve suikast silahlarıyla saldırı düzenlediklerini belirtti.

Songül B., aynı üs bölgesine iki hafta sonra yeniden ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini ve daha sonra Pençe Kilit harekât bölgesindeki Avaşin Vadisi’nde kalan Stune ve Dağlıca bölgesinde TSK’ya ait üs bölgelerine 4 kez havanlı saldırı düzenlediklerini ifade etti. Aynı bölgede TSK’ya ait Kalekol’a da 5 kez havanlı saldırıya katıldığını itiraf etti.

Pençe Kilit harekât alanındaki Stune bölgesindeki üs bölgesine 5 farklı tarihte 7 adet havan atışı yaptıklarını söyleyen Songül B., ardından Avaşin-Basyan bölgesi içindeki Sivri Tepe’de konumlanan TSK’ya ait üs bölgesine iki adet roket attığını belirtti. Bu roketleri bizzat ateşlediğini söyledi.

Bir ay sonra aynı tepeye iki adet havan atışı yapıldığını ve bu saldırıda gözcülük yaptığını ifade eden Songül B., Basyan Vadisindeki Sivri Tepede konumlanan askerlere de 2 havan attığını ve aynı bölgedeki Şive ve Hüda tepelerindeki askerlere de 3 adet RPG-7 roketatarıyla saldırı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Advert

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı, teröristin katıldığını itiraf ettiği 14 saldırıya ilişkin eylem evraklarını savcılığa göndererek söz konusu saldırıların doğruluğunu teyit etti.

Dağlıca Gevenkurki Tepe Üs Bölgesine düzenlenen saldırıda Piyade sözleşmeli erler İbrahim Uysal, İsmail Gürül, İbrahim Sakar ve Piyade Sözleşmeli Onbaşı Selçuk Çıtırık’ın yaralandığı belirtildi. İfadesi alınan er İbrahim Uysal, atılan havanın içtima alanlarına düştüğünü, bacağından ve kulağından yaralandığını ve havan saldırısı devam ederken 3 arkadaşının daha yaralandığını ve helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıklarını söyledi.

Er İsmail Gürül de göz, yanak, kol ve ayaklarından şarapnel parçalarıyla yaralandığını belirterek kadın teröristten şikayetçi oldu.

İddianamede, kadın teröristin itiraf ettiği ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulanan Irak’ın kuzeyindeki 14 ayrı silahlı, bombalı ve roketli saldırıyla ilgili Songül B.’nin “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek” suçlarından 20 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.