Advert
Advert

İmamoğlu, Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcuları tanıttı

İmamoğlu, Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcuları tanıttı
Advert
Yayınlama: 08.07.2024
5
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Sporcusu Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü’nün 24 sporcusu, 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında kamuoyuna tanıtıldı. Sporcular, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, paralimpik okçuluk dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sadık Savaş ile tekvando dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Merve Dinçel Kavurat tarafından tanıtıldı.

İmamoğlu, konuşmasında İstanbul’un 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları yolculuğuna vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul, 2027 yılında Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak. 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapma yolunda çok önemli adımlar atıyoruz. İBB Spor Kulübü’nün başarıları da bu yolculukta çok değerli. 3 bin 500 sporcuyla faaliyet gösteren kulübümüz, geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ülkemizden en çok sporcu gönderen kulüp olma başarısını gösterdik. Halen kota mücadelesi veren sporcumuza da başarılar diliyoruz. Bu sene içerisinde bisiklet, kürek ve kanoyu da kulübümüzün bünyesine kattık. 12 kadın, 12 erkek sporcuyla Paris’e eşit katılımlı bir ekip göndermenin gururunu yaşıyoruz.”

İmamoğlu, 2036 Olimpiyatları’na giden yolda işbirliklerinin önemini vurgulayarak, “İstanbul, insanlığı, kültürleri ve medeniyetleri birleştiren bir kent. İstanbul ve Türkiye, Olimpiyat Oyunları’yla buluştuğunda, sadece İstanbul değil, olimpiyat oyunları da İstanbul’da taçlanmış olacak” dedi.

Sporculara seslenen İmamoğlu, “Olimpiyatlara katılmak dünyanın en önemli madalyasıdır. Fair play ruhu içinde olimpiyat değerlerini sergilemenizi, ülkemizin güzel cumhuriyetinin değerli evlatları olduğunuzu hissettirmenizi yürekten diliyorum. Sizleri izleyecek olan 86 milyon insanımızın bize umut verin” ifadelerini kullandı.

Advert

Tekvando dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Merve Dinçel Kavurat, duygularını şöyle dile getirdi:

“Olimpiyatlarda yarışmak her sporcunun hayalidir. Şimdi bu hayali gerçeğe çevirmek için çalıştık ve biletimizi aldık. Ama daha bitmedi, ülkemizi gururlandırmak önemli. Ülkemizin kız çocuklarına ilham olmak istiyorum.”

Paralimpik okçuluk dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sadık Savaş ise arkadaşları adına yaptığı konuşmada, “İBB Spor Kulübü’nün sporcusu olmak bize büyük güç veriyor” dedi.

İBB Spor Kulübü Başkanı Keleş’in verdiği bilgilere göre, Türkiye 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda şu ana kadar 100 kota kazandı. İBB Spor Kulübü ise güreş, tekvando, judo ve badmintonda 11 kota elde etti. Olimpiyatlarda yarışacak sporcular arasında Burhan Akbudak, Zeynep Yetgil, Buse Tosun Çavuşoğlu (güreş); Merve Dinçel Kavurat, Nafia Kuş Aydın, Hakan Reçber, Emre Kutalmış Ateşli (tekvando), Salih Yıldız, Mihael Zgank, Vedat Albayrak (judo) ve Neslihan Yiğit Arın (badminton) yer alıyor.

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda ise Türkiye 81 kota kazandı ve İBB Spor Kulübü sporcuları Onur Taştan, Ecem Taşın Cavdar, Cahide Eke, Nazan Akın Güneş (judo); Yağmur Şengül, Sadık Savaş, Yavuz Papağan (para okçuluk); Mikail Al, Rabia Cirit, Abdullah Ilgaz (para atletizm); Nazmiye Muratlı (para halter); Mahmut Bozteke (tekvando) ve Elif İldem (para yüzme) ülkemizi temsil edecek. İBB Spor Kulübü sporcusu Gökçe Yavuz da judo dalında paralimpik oyunlara katılım noktasında kota bekliyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.