Advert
Advert

Rusya’dan yoğun füze saldırısı… Çocuk hastanesi vuruldu, ölü ve yararlılar var

Rusya’dan yoğun füze saldırısı… Çocuk hastanesi vuruldu, ölü ve yararlılar var
Advert
Yayınlama: 08.07.2024
6
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya Füze Saldırıları: Kiev’de 20 Kişi Öldü, Çocuk Hastanesi Vuruldu

Ukrayna yetkilileri, Rusya’nın başkent Kiev ve diğer şehirlere düzenlediği füze saldırılarında en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir çocuk hastanesinin hasar gördüğünü belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin çeşitli şehirlere 40’tan fazla füze fırlattığını ve ülkenin altyapısını, ticari binaları ve konutlarını hedef aldığını açıkladı. Saldırıların Kiev, Dnipro, Krivoy Rog, Slavyansk ve Kramatorsk şehirlerini vurguladığını kaydetti.

Kiev’de, hava savunma sistemleri çalıştı ancak Rus saldırıları sonucu şehrin çeşitli bölgelerine füze parçaları düştü. Solomensky, Holosiivsky, Darnytsky ve Svyatoshinsky bölgelerinde binalar ve araçlar hasar gördü, Shevchenkivsky bölgesindeki bir çocuk hastanesi ise ağır darbe aldı.

Kiev yetkilileri, başkente yönelik saldırıda yedi kişinin öldüğünü ve 25 kişinin yaralandığını ortaya koydu. Krivoy Rog Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, Zelenskiy’nin memleketi Krivoy Rog’da 10 ölüm ve 31 yaralanma bildirdi. Donetsk valisi, Ukrayna’nın doğusundaki Pokrovsk’ta bir sanayi tesisini hedef alan füzelerin üç can aldığını belirtti.

Zelenskiy, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Hayatta kalanları kurtarmak için tüm imkanları seferber ettik. Tüm dünya, Rus saldırılarını sona erdirmeye kararlı olmalı” dedi.

Advert

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, başkente yönelik son saldırının Rus işgalinin bugüne kadarki en şiddetli saldırılarından biri olduğunu ifade etti. Kentin ana çocuk hastanesi hasar görürken, hasta yakınları bebeklerini kollarında taşıyarak hastaneyi tahliye ettiler. Rusya, sivilleri hedef almayı reddetti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.