Advert
Advert

Adrien Rabiot’tan Griezmann eleştirisi ve yarı final yorumu

Adrien Rabiot’tan Griezmann eleştirisi ve yarı final yorumu
Advert
Yayınlama: 08.07.2024
7
A+
A-

Adrien Rabiot: “İspanya Avrupa’nın En İyisi”

Fransa Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Adrien Rabiot, EURO 2024 yarı finalinde İspanya’ya karşı sahaya çıkmaktan heyecan duyuyor. Juventus oyuncusu, Luis de la Fuente’nin takımını överek, performanslarını sergilerlerse Berlin’deki finale yükseleceklerine inanıyor. Ancak Rabiot’un takım arkadaşı Antoine Griezmann’ın formu hakkında yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Fransa’nın orta saha oyuncusu, Didier Deschamps’ın taktikleri hakkında konuşurken, “Bu, daha çok sizinle ilgili. Antrenmanda çalıştıklarımızı basında yer almasını görmek üzücü. Bu, rakiplere ipucu veriyor. Biz profesyonel oyuncularız ve uyum sağlıyoruz. Çeşitli dizilişler üzerinde çalıştık ve her dizilişte ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Rabiot, Griezmann’ın performansı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Antoine’ın yeteneklerini göz önünde bulundurursak, son Dünya Kupası’nda yaptıklarını düşündüğümüzde, mevcut durumuna hepimiz şaşırıyoruz. Bunu açıklamak zor, belki de fiziksel olarak en iyi durumda değil. Antoine’dan çok daha fazlasını bekliyoruz çünkü daha iyisini yapabilir. Antoine olmadan da kazanabiliriz, müthiş bir takımız. Fakat tabii ki iyi durumda olsaydı, her şey daha kolay olurdu. Yine de onun yanındayız.”

Yarı finaldeki rakipleri İspanya’yı değerlendiren Rabiot, “Bu Avrupa Şampiyonası’nda en iyi oynayan takım onlardır. Fikirlerine bağlılar, kanatlarda ve merkezde kaliteli oyuncuları var, çok yönlü bir ekipler. Güçlü ve zayıf yönleri var. Ayrıca çok fazla pas yapıyorlar, biz de ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fransa da rakiplerini oyun planlarını değiştirmeye itiyor. Umarım iki güçlü takımla muhteşem bir yarı final olur.” diye konuştu.

İspanya’nın 16 yaşındaki oyuncusu Lamine Yamal ve Fransa’nın deneyimli savunmacısı Theo Hernandez hakkında da görüşlerini paylaşan Rabiot, şunları söyledi: “Yamal, baskı altında soğukkanlı, kaliteli bir oyuncu. Milli takımı ve kulübüyle iyi performanslar sergiliyor. Yarı finali yönetmek karmaşık bir iş, ona baskı kurmak ve rahatlatmamak bize kalmış.”

Advert

“Theo, takımımızda hayati bir rol oynuyor ve vazgeçilmez biri. İtalya’da başarılı işler yaptı, Milan’da ikinci kaptan ve Avrupa’da etkileyici maçlar çıkardı. Ayrıca baskıya dayanmayı iyi biliyor. Oyun tarzı bize uyuyor. Dörtlü savunmada çok sağlam ve hücumda da etkili. Kylian ile harika bir ikili oluşturuyorlar. Hepimiz elimizden geleni yaparsak, finale çıkacağımıza inanıyorum.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.