Advert
Advert

Kılıçdaroğlu: Bazı şeyleri tekrar hatırlatmak istiyorum

Kılıçdaroğlu: Bazı şeyleri tekrar hatırlatmak istiyorum
Advert
Yayınlama: 09.07.2024
5
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekonomi Politikalarının Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

“Ülkenin ekonomik çöküşe nasıl sürüklendiğini gözler önüne sermek istiyorum.” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemizin kaynaklarını sorumsuzca çarçur edenler, halkımızın geçim sıkıntılarını görmezden gelenler, gençlerimizin hayallerini söndürenler… Bugün hepsine soruyorum: Bu ülkeyi nasıl bu hale getirdiniz?”

Açlık Sınırı Altında Yaşayan Çiftçiler ve Emekliler

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin ürettikleri ürünlerin değersizleşmesinden, emeklilerin geçim sıkıntısı çekmelerinden bahsetti. “Tarlalarında ürün yetiştiren çiftçiler, kendi ürettiklerini dahi yiyemiyor. Emeklilerimiz, yıllarca çalışıp emeklilik hakkını kazandıkları halde açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor.” dedi.

Advert

Geçim Sıkıntısı Çeken İşçiler ve Memurlar

İşçilerin ve memurların ekonomik sıkıntılara değinen Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretle geçinmeye çalışan işçilerimiz, geçimlerini sağlamakta zorlanıyor. Memurlarımız da artan fiyatlar karşısında eziliyor. Hiçbir kamu çalışanı, evine ekmek götürmek için ikinci, üçüncü işe zorlanmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunu Okutmakta Zorlanan Aileler ve Kiracıların Dramı

Kılıçdaroğlu, çocuklarını okutmakta zorlanan ailelerin durumunu da dile getirdi. “Çocuklarını iyi bir eğitim almak için özel okullara göndermek isteyen aileler, maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramıyor. Gençlerimiz, hayallerini gerçekleştirmek için yurtdışına gitmek zorunda kalıyor.” dedi.

Kiracıların yaşadığı sıkıntılara da değinen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde 11 milyon kiracı aile var. Bu aileler, yüksek kiralar nedeniyle ev sahibi olamıyor. Ev sahibi olmak hayalleri suya düşüyor.” şeklinde konuştu.

Umutsuzluğa Kapılan Gençler

Kılıçdaroğlu, gençlerin umutsuzluğundan da bahsetti. “Gençlerimiz, geleceklerine dair umutlarını kaybetmiş durumda. İşsizlik, geçim sıkıntısı ve eğitim sorunları, gençlerimizin yaşam sevincini söndürüyor.” dedi.

Ekonomiyi Nasıl Batırdıklarının İzahı

Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarının ekonomiye zarar verdiğini vurguladı. “Ekonomi Bakanı da dinlesin. Ülkemizin ekonomisini nasıl batırdıklarını anlatacağım.” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Devlet, kaynaklarını plansız ve israfçı bir şekilde kullandı. Kamu bankaları, devletin kasası gibi işletildi. Dış borçlar, kontrolsüz bir şekilde arttı. Enflasyon, halkımızın alım gücünü düşürdü. İşsizlik, milyonlarca insanı derinden etkiledi. Turizm sektörü, yanlış politikalar nedeniyle çöktü.”

Halkın Cevap Beklediği Sorular

Kılıçdaroğlu, iktidara yönelttiği soruları şöyle sıraladı:

  • “Halkımız açlık sınırının altında yaşarken, sizler lüks villalarınızda keyif sürüyor musunuz?”
  • “Çiftçilerimiz ürünlerini değersizleştirirken, sizler ithal ürünlere destek mi veriyorsunuz?”
  • “İşçilerimiz geçim sıkıntısı çekerken, sizler asgari ücreti artırmaktan kaçınıyor musunuz?”
  • “Emeklilerimiz geçim sıkıntısı çekerken, sizler emekli maaşlarını artırmaktan vazgeçiyor musunuz?”
  • “Aileler çocuklarını özel okullara gönderemezken, sizler yandaş vakıflara kaynak mı aktarıyorsunuz?”
  • “Kiracılar ev sahibi olamazken, sizler ev sahiplerine haksız kazanç mı sağlıyorsunuz?”
  • “Gençlerimiz umutsuzluğa kapılmışken, sizler onlara gelecek vaatleri mi ediyorsunuz?”

Kılıçdaroğlu’nun Çağrısı

Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslenerek, “Bu soruların cevabını iktidardan talep etmeliyiz.” dedi. “Ülkemizi bu ekonomik çöküşten kurtarmak için birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.