Advert
Advert

Kurallara uyan turiste ücretsiz yemek ve şehir turu

Kurallara uyan turiste ücretsiz yemek ve şehir turu
Advert
Yayınlama: 09.07.2024
8
A+
A-

Avrupa’nın popüler destinasyonları, aşırı turizmin neden olduğu kirlilik ve kargaşayla mücadele etmek için kısıtlamalar ve ücretler uygulamaya koyuyor. Venedik giriş ücreti getiriyor, Barselona ev kiralamalarını yasaklıyor ve Mallorca alkol satışını kısıtlıyor.

Bununla birlikte, Kopenhag farklı bir yaklaşım benimsiyor: Sorumlu turistleri ödüllendiriyor. 15 Temmuz’dan itibaren CopenPay girişimi, bisiklet, tren yolculuğu ve temizlik çalışmaları gibi şehrin ekolojik girişimlerine katkıda bulunan turistlere müze turları, kano kiralama, ücretsiz yemekler ve daha fazlasına erişim sunacak.

Wonderful Copenhagen CEO’su Mikkel Aarø-Hansen, “Turizmi çevresel bir yük olmaktan çıkarıp olumlu değişim için bir güç haline getirmeliyiz. Bu dönüşümde önemli bir adım, hareket etme, tüketme ve yerel halkla etkileşim kurma şeklimizi değiştirmektir.” dedi.

Kanter’in 2023 sürdürülebilirlik raporu, tüketicilerin çoğunluğunun (%81) daha sürdürülebilir davranmak istediğini, ancak yalnızca az bir kısmının (%22) davranışlarını değiştirdiğini ortaya koyuyor.

Sürdürülebilirliğe Teşvik Edilmesi

CopenPay, iklim dostu eylemleri kültürel deneyimler için bir para birimine dönüştürerek “sürdürülebilir davranma isteği ile gerçek davranış arasındaki boşluğu” kapatmayı amaçlıyor.

Advert

Örneğin, yeniden kullanılabilir bir atık yönetim merkezinin üzerine inşa edilmiş yapay bir kayak pisti olan CopenHill’e bisikletle veya trenle gelenler, çatıdaki yamaçtan ücretsiz kayak yapma hakkı kazanacaklar. Diğer alanlar, ziyaretçilerin gönüllü temizlik çalışması yapmalarıyla açılacak.

Danimarka Ulusal Galerisi, plastik atıkları sanat eserlerine dönüştürmek için atölyeler sunacak ve Kopenhag Sörf Okulu, sörf derslerinden sonra 30 dakikalık plaj temizliğine katılanlara ücretsiz öğle yemeği verecek. Yaz boyunca 20’den fazla turistik cazibe merkezi pilot programa dahil olacak.

Hansen, “CopenPay ile vizyonumuz bir dalga etkisi yaratmak. Bu ve diğer girişimlerin başarısını sergileyerek, dünyanın dört bir yanındaki diğer şehirlerin daha sürdürülebilir turizm davranışını teşvik etmenin yolunu bulmaları için ilham alacağını ve sonuçta herkes için daha sürdürülebilir bir geleceğe yol açacağını umuyoruz.” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.