Advert
Advert

İngiltere-Hollanda maçında şike skandalıyla tanınan Felix Zwayer hakem olacak

İngiltere-Hollanda maçında şike skandalıyla tanınan Felix Zwayer hakem olacak
Advert
Yayınlama: 09.07.2024
6
A+
A-

UEFA, Şike Geçmişi Bulunan Bir Hakemi EURO 2024 Yarı Finaline Atadı

UEFA, geçmişte şike yaptığı tespit edilen ve dürüstlüğü İngiliz orta saha oyuncusu Jude Bellingham tarafından sorgulanan Felix Zwayer’i, İngiltere’nin Hollanda ile oynayacağı EURO 2024 yarı finaline atadı. Tartışmalı karar, futbolda şeffaflık ve adalet konusunu yeniden gündeme getirdi.

  1. Zwayer’in Şike Skandalı

43 yaşındaki Alman hakem Felix Zwayer, 2005 yılında başka bir hakemden rüşvet aldığı ortaya çıkınca altı ay men cezasına çarptırılmıştı. Soruşturma, Zwayer’in Alman kulübü Wuppertaler SV’yi kayırmak için Werder Bremen Amateure ile oynanan bir maçta 300 Euro rüşvet aldığını ortaya çıkardı.

  1. Bellingham’ın Eleştirisi ve Cezası

Borussia Dortmund forması giydiği dönemde Jude Bellingham, Bayern Münih’e karşı oynanan bir maçın ardından verdiği röportajda Zwayer’i isim vererek eleştirmişti. Bellingham, daha önce şike yaptığı bilinen bir hakeme Almanya’nın en önemli maçlarından birini yönettirmenin şaşırtıcı olduğunu söylemişti. Bu yorumları nedeniyle Bellingham 40 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı.

  1. Dortmund’un Tepkisi

Bellingham’ın açıklamalarına Dortmund yöneticisi Hans-Joachim Watzke, “Jude yalan söylemiyordu, olmuş olanı aktarıyordu.” diyerek destek vermişti. Watzke, Jude’un açıklamalarının cezalandırılmasının uygun olmadığını düşündüğünü belirtmişti.

  1. Zwayer’in EURO 2024’teki Rolü

UEFA, Zwayer’in Hollanda’nın Romanya’yı 3-0 yendiği EURO 2024 son 16 turu maçını yönetmesine izin vermişti. Bu karar, İngiltere savunmacısı Luke Shaw’a göre oyuncuları rahatsız eden bir durum olsa da, Shaw ve takım arkadaşları UEFA’ya saygı duyacaklarını ve maça odaklanacaklarını ifade etmişlerdir.

Advert
  1. Şeffaflık ve Adalet Kaygıları

Zwayer’in EURO 2024’e atanması, futbolda şeffaflık ve adalet kaygılarını gündeme getirdi. Bazı uzmanlar, UEFA’nın daha önce şike yaptığı tespit edilen bir hakeme bu kadar önemli bir maçı yönettirme kararını sorgularken, diğerleri futbol otoritesine güvenin önemini vurguladı.

  1. Tartışmanın Devamı

Zwayer’in EURO 2024 yarı finaline atanması tartışması sürecek gibi görünüyor. Futbolda adalet ve şeffaflık konusunun önemini vurgulayan uzmanlar, UEFA’nın bu tür kararları verirken daha fazla özen göstermesi gerektiğini savunuyor. Ancak UEFA, hakemlerin seçimi konusunda tarafsız ve titiz olduğunu belirterek eleştirilere yanıt veriyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.