Advert
Advert

Bir bira grubu zamda indirime gitti

Bir bira grubu zamda indirime gitti
Advert
Yayınlama: 10.07.2024
3
A+
A-

Türkiye’deki Alkollü İçki Fiyatlarında Zamlar ve Geri Çekilmeler

Türkiye’de son zamanlarda artan enflasyon ve özel tüketim vergisi (ÖTV) yükseltilmesi nedeniyle alkollü içki fiyatları peş peşe artırıldı. Bu artışlara ek olarak, alkollü içki markaları da kendi zamlarını uyguladı. Ancak bir bira firması, zamlı fiyatlarda beklenmedik bir indirime gitti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu verilerinin ardından akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerine uygulanan ÖTV oranları yükseltildi. Bu artış, alkollü içki markalarını kendi zamlarını uygulamaya yöneltti.

Bir bira firması, daha önce duyurduğu zammın ardından bugün zamlı fiyatlarda indirime gittiğini açıkladı. Markanın belirttiğine göre, fiyatlarda değişiklikler yaşansa da standart bira fiyatı, yapılan 10 TL’lik zamma göre yaklaşık 3 ila 5 TL düşürülmüş oldu.

Öte yandan, sigara sektöründe de benzer bir geri çekilme yaşandı. Diğer firmalara kıyasla daha yüksek oranda zam uygulayan bir sigara grubu, gelen tepkiler üzerine zam oranını 6 TL geri çekti. Bu indirim, sigaranın eski fiyatına yakın bir seviyeye gelmesini sağladı.

Alkollü içki ve sigara fiyatlarındaki artışlar, tüketicilerin tepkisine neden olmuştu. Ancak bazı firmaların zamlı fiyatlarda yaptığı indirim, tüketicilerin tepkilerini bir nebze olsun yatıştırdı.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.