Advert
Advert

Starliner Dünya’ya dönemiyor, astronotlar uzayda mahsur kaldı

Starliner Dünya’ya dönemiyor, astronotlar uzayda mahsur kaldı
Advert
Yayınlama: 11.07.2024
4
A+
A-

Boeing’in Sorun Yaşayan Starliner Mekiği Astronotları Uzayda Kalmaya Devam Ediyor

Boeing’in çok zorluk çeken Starliner uzay aracındaki iki NASA astronotu, Ağustos ayı ortalarına kadar uzayda kalacakları açıklandı. Geçen ay Dünya’ya dönmesi planlanan Starliner’ın dönüşü teknik sorunlar nedeniyle defalarca ertelendi. Mühendisler, sorunu çözmek ve güvenli bir dönüş sağlamak için yoğun çaba sarf ediyorlar.

6 Haziran’dan bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) konuşlanmış olan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, başlangıçta bir hafta sürmesi planlanan bir test görevi için yola çıktılar. Ancak Starliner’daki helyum sızıntıları güvenlik endişelerine yol açtı ve dönüş tarihini belirsiz hale getirdi.

Yaklaşan Dönüş Tarihi

NASA’dan yapılan açıklamada, Starliner’ın güvenli dönüşünü sağlamak için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, araçta astronotların hayatlarını güvence altına almak için yeterli kaynakların bulunduğu vurgulandı.

Astronotlar gönderdikleri bir video mesajında, Dünya’ya dönebileceklerine inandıklarını ve uzayda geçirecekleri ek sürenin tadını çıkardıklarını belirttiler. “Onlara güveniyoruz” diyen astronotlar, “Zorlu bir görev” ifadelerini kullandılar.

Boeing’in Zayıflayan Uzay İmajı

Havacılık devi Boeing, uzay operasyonları dışındaki alanlarda da yolcu uçaklarında ciddi sorunlarla karşı karşıya. Şirketin bazı uçaklarındaki sürekli sorunlar, üretim güvenliği konusunda ciddi endişeler yarattı.

Advert

Boeing, Starliner ile bozulan imajını düzeltmeyi amaçlıyordu, ancak sorunlar nedeniyle bunun tersi oldu. Şirket, iki ertelemenin ardından 5 Haziran’da Starliner’ı ilk kez uzaya fırlattı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.