Advert
Advert

Uludağ Premium Ultra Trail Koşusu yarın başlıyor

Uludağ Premium Ultra Trail Koşusu yarın başlıyor
Advert
Yayınlama: 11.07.2024
4
A+
A-

7. Uludağ Ultra Trail Yarışı

Uludağ Alan Başkanlığı’nın himayesinde, Uludağ Premium’un destekleriyle gerçekleştirilecek “4 Mevsim Uludağ” temalı 7. Uludağ Ultra Trail Yarışı, 5 farklı parkurda koşucuları ağırlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve ANDA Arama Kurtarma’nın katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik, katılımcılara konser ve sanat performansları sunacak.

Organizasyon, 13 Temmuz’da 100 kilometrelik ve 66 kilometrelik parkurların 06.00’daki startıyla başlayacak. Heyecan, 08.00’de 30 kilometrelik, 09.00’da 16 kilometrelik ve 10.00’da 6 kilometrelik parkurlarda yaşanacak.

Yarış kapsamında, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası müzisyenleri, Uludağ’ın eşsiz manzarasında koşan sporculara dinletiler sunacak.

Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetinay, koşunun 5 kategoride gerçekleştirileceğini belirtti ve ekledi: “Her yıl katılımcı sayımız artmaya devam ediyor ve bunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl 35 ülkeden 2 bin 660 kişi yarışacak. Sporcular, parkur boyunca Kirazlıyayla, Sarıalan, Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Saitabat, Alaçam, Buzul Göletler ve Küçük Zirve’yi geçerek финиша ulaşacaklar.”

Advert

Yarış Parkurları

Yarış, 100 kilometrelik, 66 kilometrelik, 30 kilometrelik, 16 kilometrelik ve 6 kilometrelik olmak üzere 5 parkurda gerçekleştirilecek.

100 Kilometrelik Parkur

100 kilometrelik parkur, Uludağ’ın en zorlu parkurlarından biridir. Koşucular, Kirazlıyayla’dan başlayarak Sarıalan, Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Saitabat, Alaçam, Buzul Göletler, Küçük Zirve ve финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler. Parkurda toplam 6 bin 600 metrelik bir yükselti bulunuyor.

66 Kilometrelik Parkur

66 kilometrelik parkur, 100 kilometrelik parkurun daha kısa bir versiyonudur. Koşucular, Sarıalan’dan başlayarak Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Saitabat, Alaçam, Buzul Göletler ve финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler. Parkurda toplam 4 bin 400 metrelik bir yükselti bulunuyor.

30 Kilometrelik Parkur

30 kilometrelik parkur, Uludağ’ın orta zorlukta bir parkurudur. Koşucular, Zeyniler Köyü’nden başlayarak Cumalıkızık, Saitabat, Alaçam ve финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler. Parkurda toplam 2 bin 200 metrelik bir yükselti bulunuyor.

16 Kilometrelik Parkur

16 kilometrelik parkur, Uludağ’ın en kolay parkurudur. Koşucular, Saitabat’tan başlayarak Alaçam ve финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler. Parkurda toplam 1 bin metrelik bir yükselti bulunuyor.

6 Kilometrelik Parkur

6 kilometrelik parkur, Uludağ’ın en kısa parkurudur. Koşucular, Alaçam’dan başlayarak финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler. Parkurda toplam 500 metrelik bir yükselti bulunuyor.

Katılım Bilgileri

Yarışa 35 ülkeden 2 bin 660 kişi katılıyor. Katılımcılar, 5 farklı parkurda yarışacaklar.

Konser ve Sanat Performansları

Etkinlik kapsamında, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, Uludağ’ın eşsiz manzarasında koşan sporculara dinletiler sunacak.

Genel Bilgiler

Yarış, 13 Temmuz 2021 tarihinde Uludağ’da gerçekleştirilecek. Yarışın startı 06.00’da 100 kilometrelik ve 66 kilometrelik parkurlar için, 08.00’de 30 kilometrelik parkur için, 09.00’da 16 kilometrelik parkur için ve 10.00’da 6 kilometrelik parkur için verilecek.

Yarışa katılacak sporcular, parkur boyunca Kirazlıyayla, Sarıalan, Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Saitabat, Alaçam, Buzul Göletler, Küçük Zirve ve финиш noktası olan Kirazlıyayla üzerinden geçecekler.

Yarışın toplam ödül fonu 100 bin TL’dir. Birincilik ödülü 20 bin TL, ikincilik ödülü 15 bin TL ve üçüncülük ödülü 10 bin TL’dir.

Yarış hakkında daha fazla bilgiye resmi web sitesinden ulaşılabilir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.