Advert
Advert

Dursun Özbek’in savcılık ifadesi: ‘Fenerbahçe’ye FETÖ-PKK demedim!’

Dursun Özbek’in savcılık ifadesi: ‘Fenerbahçe’ye FETÖ-PKK demedim!’
Advert
Yayınlama: 11.07.2024
4
A+
A-

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Savcılıktaki Açıklamaları

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle savcılığa ifade verdi. Açıklamalarında, “FETÖ ve PKK’nin bölücü taktiklerini kullanmayın” diyerek futbol camiasını sakinleştirmeye çalıştığını ifade etti.

Özbek, “Toplumsal huzur ve birlik içinde hareket etmek için ılımlı ifadeler kullandım. Ancak Fenerbahçe Kulübü’nü hedef almadım veya onları FETÖ ya da PKK ile ilişkilendirmedim.” dedi.

Özbek ayrıca, “Ali Koç’u tahrik edici açıklamalar yapmaması konusunda uyardım. Türkiye’nin ayrışmaya değil, birliğe ihtiyacı var.” diye belirtti.

Fenerbahçe Kulübü’nün Şikayeti

Fenerbahçe Spor Kulübü, Özbek’in açıklamalarının kendilerine yönelik bir saldırı olduğunu ileri sürerek şikayette bulundu.

Advert

Özbek’in Savunması

Özbek, savcılıkta yaptığı açıklamada, “İfadelerimin Fenerbahçe Kulübü’ne yönelik olmadığını açıkça belirttim. Provokatif açıklamalara karşıyım ve Türkiye’nin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ali Koç’un Açıklamaları

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Özbek’in açıklamalarını “sorumsuz” ve “kulübü yıpratmaya” yönelik olarak niteledi.

Kulüpler Arası Gerilim

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yıllardır süregelen bir rekabet bulunmaktadır. Ancak son dönemdeki açıklamalar, bu rekabeti daha da kızıştırmıştır.

Kamuoyunun Tepkisi

Özbek’in açıklamaları kamuoyunda farklı tepkilerle karşılandı. Bazıları Özbek’in haklı olduğunu savunurken, bazıları da açıklamalarının gereksiz ve bölücü olduğunu ileri sürdü.

Adli Süreç

Fenerbahçe Kulübü’nün şikayeti üzerine başlatılan adli sürecin devam ettiği bildirildi. Özbek’in ifadesi savcılık makamı tarafından değerlendiriliyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.