Advert
Advert

Erdoğan’dan Esad ile görüşme planı: Talimat verdim

Erdoğan’dan Esad ile görüşme planı: Talimat verdim
Advert
Yayınlama: 12.07.2024
8
A+
A-

Türkiye’den NATO Zirvesi’nde Açıklamalar

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında bir dizi açıklama yaptı.

Erdoğan, Filistin topraklarında barış sağlanana kadar Türkiye’nin İsrail ile NATO arasında işbirliği yapılması yönündeki girişimlerini onaylamayacağını vurguladı. “İttifakımızın temel değerlerini hiçe sayan İsrail yönetiminin NATO ile ortaklık ilişkisi sürdürmesi imkansızdır. Filistin topraklarında kapsamlı ve sürdürülebilir bir barış tesis edilinceye kadar İsrail ile NATO çatısı altında işbirliği girişimleri Türkiye tarafından desteklenmeyecektir.”

Ankara’nın ateşkes ilanı ve kalıcı barışın temini konusunda garantörlük de dahil olmak üzere her türlü girişimi üstlenmeye hazır olduğunu belirtti Erdoğan.

Şanghay İşbirliği Örgütü Üyeliği Hedefi

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne katılım süreciyle ilgili bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “Gözlemci statüsünden ziyade, hedefimiz örgütün daimî bir üyesi olmaktır. Bu konuyu gerek Sayın Putin gerekse Şi Jinping ile görüştüm. Ayrıca Kazakistan Başkanı ile de bir araya geldim ve tüm daimî üyelerden destek talep ettim.”

Türkiye-Suriye İlişkileri ve Dışişleri Bakanı’nın Talimatı

Son dönemde gündeme gelen Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında da konuşan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görüşme talimatı verdiğini söyledi.

Advert

F-16 Satışı ve Biden’la Görüşme

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin detaylarına değinerek, “Türkiye’ye F-16 satışı konusunda Biden ile görüştüm. Bana 3-4 hafta içinde bu problemin çözüleceğini söyledi.” dedi.

Terörle Mücadele ve Müttefiklerin Birliği

Erdoğan, Türkiye’nin NATO müttefiklerinden terörle mücadelede birlik olmasını beklediğini vurguladı. “Bazı müttefiklerimizin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD/YPG ile tesis ettikleri çarpık ilişkiyi kabul etmemiz mümkün değildir.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.