Advert
Advert

Erdoğan’dan Esad açıklaması: Görevi Hakan Fidan’a verdim

Erdoğan’dan Esad açıklaması: Görevi Hakan Fidan’a verdim
Advert
Yayınlama: 12.07.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington Dönüşü Açıklamaları

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için bulunduğu ABD’nin başkenti Washington’dan dönüş yolunda gazetecilerle bir araya geldi. Erdoğan, gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya ile Akkuyu Nükleer Santrali Meselesi

Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’nin türbinlerinin Alman gümrüğünde bekletilmesi nedeniyle Almanya ile yaşanan soruna değindi. Bu durumun Türkiye’yi rahatsız ettiğini dile getirerek, “Almanya’yla, Akkuyu Nükleer Santrali için gelmesi gereken türbinlerin Alman gümrüğünde beklemesi sıkıntımız var. Bu bizi ciddi manada rahatsız etmiştir. Bu konunun en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

F-16 Tedarik Süreci

ABD’den F-16 savaş uçağı tedarik sürecine ilişkin olarak Erdoğan, konunun ilgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Bu konuda kısa sürede bir sonuç almayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, “F-16 tedarik süreci gerek biz, gerek bakanlarımız ve kurumlarımız yakından takip ediyor ve kısa sürede netice alabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Advert

Suriye’de Barış Süreci

Erdoğan, Suriye’de hakkaniyetli bir barışın Türkiye için en büyük faydayı sağlayacağını dile getirdi. Bu sürecin en önemli adımının Suriye ile yeni bir dönem başlatmak olduğunu vurgulayarak, “Suriye’de hakkaniyetli barış, en çok bize fayda sağlayacak. Bu inşa sürecinin en önemli adımının da Suriye’yle yeni dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Esad ile Görüşme İhtimali

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunda ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yetki verdiğini ifade etti. Çavuşoğlu’nun Suriye muhataplarıyla görüşerek bir yol haritası belirleyeceğini belirten Erdoğan, “Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a verdim. Dışişleri Bakanım da şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.