Advert
Advert

Naci Görür’den Bakan Kurum’a uyarı

Naci Görür’den Bakan Kurum’a uyarı
Advert
Yayınlama: 13.07.2024
9
A+
A-

Adıyaman’daki Kalıcı Konutlar ve Deprem Bölgesi Hakkında Açıklamalar

Adıyaman’ın İndere Bölgesi’nde inşası süren kalıcı konutları inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şunları ifade etti: “2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık sismik bölge olarak anılmayacak. Aksine, bu iller sağlam altyapıları, dayanıklı konut yapıları, gelişmiş sanayileri ve turizm potansiyelleriyle bölgenin öncü şehirleri haline gelecekler.”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün Bakan Kurum’un Açıklamalarına Yanıtı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Kurum’un açıklamalarına sosyal medya platformu X üzerinden şu yanıtı verdi:

“Sayın Murat Kurum, 2025’te sismik olaylara maruz kalan 11 ilimizin artık sismik bölge olarak anılmayacağını ifade etmiştir. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe duymuyorum ve neyi kastettiğini anlıyorum. Ancak olası bir yanlış anlamayı önlemek için bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

6 Şubat’ta meydana gelen sismik olaylardan etkilenen illerimiz, Arap, Anadolu ve Afrika levhalarının kesişim noktasında yer almaktadır. Bu sınır, milyonlarca yıl boyunca aktif bir levha sınırı olarak kalmaya devam edecek ve sismik hareketlere neden olacaktır.

Advert

Eğer bu levha sınırına gerekli özeni göstermezsek ve sismik bölgelerde özel olarak geliştirilmiş planlama, inşaat teknikleri, tasarım, mimari, yapı malzemeleri, mühendislik hizmetleri, mikro bölgeleme ve arazi koşulları gibi hususları dikkate almazsak, 6 Şubat’ta yaşadığımız felaketleri gelecek nesillere miras bırakırız. Sevgi ve iyi dileklerimle.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.