Advert
Advert

Yağışlar kendini özletecek… Bunaltıcı hafta geliyor

Yağışlar kendini özletecek… Bunaltıcı hafta geliyor
Advert
Yayınlama: 14.07.2024
6
A+
A-

Meteoroloji Uyarıyor: Yaz Yağmurları Geriliyor, Sıcaklıklar Tırmanıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, son günlerin yurdun büyük kısmını etkileyen yağışlar bu haftadan itibaren gerileyecek. Yağmurların azalmasıyla birlikte ülkenin çoğu bölgesi güneşli bir hafta geçirecek. Ancak bazı bölgelerde yerel yağışlar bekleniyor.

Yerel Sağanaklar Bekleniyor

Meteorologların değerlendirmelerine göre, bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde bulutlu hava hakim olacak. Akdeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Karadeniz’de, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve bazı illerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Konya’nın batısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın güneyinde, Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzeyden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar Yükseliyor

Advert

Yağışların gerilemesiyle birlikte, özellikle güney ve batı kesimlerinde sıcaklıklar tırmanacak. Birçok ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Hafta ortasından itibaren Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kavurucu sıcakların etkili olması bekleniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.