Advert
Advert

Scarlett Johansson, yapay zekâ şirketini hedef aldı… ChatGPT’ye hâlâ çok kızgın

Scarlett Johansson, yapay zekâ şirketini hedef aldı… ChatGPT’ye hâlâ çok kızgın
Advert
Yayınlama: 15.07.2024
0
A+
A-

Scarlett Johansson ve Sam Altman Arasındaki Yapay Zeka Savaşları

Scarlett Johansson ve Sam Altman Arasındaki Yapay Zeka Savaşları

Scarlett Johansson ve Sam Altman arasındaki gerilim devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında ChatGPT’nin yeni bir sürümünü piyasaya çıkaran OpenAI, “Sky” isimli versiyonda Johansson’ın sesine son derece benzeyen bir ses kullanmıştı.

Altman’ın Tercihinin Nedeni

Altman, bu tercihinin altındaki gerekçeyi, Johansson’un 2013 yapımı “Her” filminde bir yapay zeka botuna ses vermesi olarak açıklamıştı. Altman, Johansson’a Sky’ı seslendirmesi için teklifte bulunsa da ünlü oyuncu bu teklifi reddetmişti. Buna rağmen Altman, Johansson’ın sesine benzer bir sesle Sky’ı tanıtmıştı.

ChatGPT’nin Yeni Sürümünün Yarattığı Karmaşıklık

ChatGPT’nin yeni sürümünün piyasaya sürülmesiyle birlikte ortalık karışmıştı. Sosyal medyada Johansson’un sesinin benzerliği dikkat çekilirken, ünlü oyuncu adeta ateş püskürmüştü.

Johansson’un Altman Hakkında Söyledikleri

Geçtiğimiz günlerde Marvel serisinde Kara Dul (Black Widow) olarak da rol alan Johansson, Sam Altman’ın iyi bir Marvel kötü adamı olabileceğini söylemişti.

Advert

“Sanırım bunu yapacaktı, belki robotik bir kolla,” diye belirtti Johansson, The New York Times’tan Maureen Dowd’a cumartesi günü yayınlanan bir haberde.

Johansson daha önce yaptığı açıklamalarda, “Yayınlanan demoyu duyduğumda şok oldum, öfkelendim ve Altman’ın benimkine tüyler ürpertici derecede benzeyen bir sesi takip edeceğine inanamadım,” demişti.

Altman’ın Açıklamaları

Altman, bu karmaşa yaşanırken 19 Mayıs’ta şu açıklamayı yapmıştı: “Sky’ın sesi Scarlett Johansson’a ait değil ve asla onunkine benzemesi amaçlanmamıştı. Bayan Johansson’a herhangi bir teklifte bulunmadan önce Sky’ın sesini seçtik. Daha iyi iletişim kuramadığımız için Bayan Johansson’dan özür dileriz.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.