Advert
Advert

Türkiye’den sert tepki: Hukuk ihlalinin yeni bir delili

Türkiye’den sert tepki: Hukuk ihlalinin yeni bir delili
Advert
Yayınlama: 16.07.2024
4
A+
A-

Güncellenmiş Metin:

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yönelik saldırılarına tepki göstererek, “İsrail güçlerinin hastaneye verdiği zarar ve burada askeri üs olarak konumlanması, İsrail’in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır.” açıklamasını yaptı.

Bakanlık, İsrail’in Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yönelik saldırıları konusunda bir yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Filistin basınında yer alan ve Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail’in uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuku ihlalinin yeni bir kanıtıdır.” denildi.

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nin Gazze’de kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olduğu vurgulanan açıklamada, “İsrail güçlerinin hastaneye verdiği zarar ve burada askeri üs olarak konumlanması, İsrail’in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Advert

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin bu saldırıların sorumlularının uluslararası mahkemeler önünde hesap vermeleri için çaba göstermeye devam edeceği belirtildi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.