Advert
Advert

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Lula da Silva ile bir araya geldi

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Lula da Silva ile bir araya geldi
Advert
Yayınlama: 16.07.2024
2
A+
A-

Mattarella, başkent Brazilya’nın Planalto Sarayı’nda mevkidaşı Lula da Silva tarafından askeri törenle karşılandı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider basına açıklamalarda bulundu.

Lula da Silva, Avrupa Birliği (AB) ile Güney Ortak Pazarı (MERCOSUR) arasındaki devam eden müzakerelere dikkat çekerek ortak ticaret anlaşmasının bir an önce imzalanması gerektiğini belirtti.

İtalya’dan destek talep eden Lula da Silva, “Brezilya, Avrupa Birliği ile mümkün olan en kısa zamanda her iki bölgenin de kalkınmasına dengeli şekilde katkı sağlayacak bir anlaşmanın imzalanmasını bir kez daha vurguluyor. Müzakerelerdeki ilerleme, Avrupalıların kendi iç farklılıklarını çözmesine bağlı” dedi.

Lula da Silva ayrıca Ukrayna ve Orta Doğu’da barışın ivedilikle sağlanması gerektiği konusunda İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile hemfikir olduklarını söyledi.

Brezilya ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Mattarella, MERCOSUR ile AB arasında yapılabilecek bir ticaret anlaşmasının tarihi öneme sahip olacağını bildirdi. Mattarella, MERCOSUR ile AB arasındaki ticaret anlaşmasının hızlı bir şekilde karara bağlanmasının elzem olduğunu ve her iki tarafa da fayda sağlayacağını kaydetti.

Advert

Yerel basında çıkan bir haberde Mattarella’nın Brezilya ziyareti sürecinde Porto Alegre, Sao Paulo, Rio de Janeiro ve Salvador kentlerini de ziyaret edeceği belirtildi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.