Advert
Advert

Z kuşağının çalışmayı en çok istediği şirketler: O sektör daraldı

Z kuşağının çalışmayı en çok istediği şirketler: O sektör daraldı
Advert
Yayınlama: 16.07.2024
2
A+
A-

ABD merkezli National Society of High School Scholars’ın her iki yılda bir lise öğrencilerine yaptığı anket sonuçları, bu yılki sıralamada beklenmedik değişiklikler olduğunu ortaya koydu.

Yıllardır anketin en üst sıralarını teknoloji devleri işgal ediyordu. Örneğin 2017’de en çok arzulanan işveren Google’dı. Ancak 10 binden fazla gencin yanıtlarına dayanan bu yılki sıralama, değişen dünya düzenini yansıtıyor.

Bu yıl Google listede 4’ten 7. sıraya geriledi; Tesla da geçen yılki 15 yerine bu yıl 33. sırada yer aldı. Instagram 43’ten 48. sıraya geriledi ve Facebook, Dow Chemical ile 3M’i geçerek 94. sıradan listeye zar zor girdi (Geçen yıl 79. sıradaydı). Listeyi yorumlayan uzmanlar, “Teknolojinin cazibesi en iyi ve en zeki liseliler arasında azalıyor” ifadesini kullandı.


Z KUŞAĞININ EN ÇOK ÇALIŞMAK İSTEDİĞİ 10 ŞİRKET:

  1. St. Jude Children’s Research Hospital
  2. Mayo Clinic
  3. Health Care Service Corp.
  4. Yerel Hastane
  5. FBI
  6. NASA
  7. Google
  8. Apple
  9. Walt Disney Company

Uzmanlar, teknolojinin öğrenciler arasında neden aniden gözden düştüğünü merak ediyor. Bununla ilgili ilk veri, Silikon Vadisi’nin on binlerce çalışanı işten çıkarması ve bunun da teknoloji sektöründe bir daralma yaratması.

Advert

Üniversite öğrencileri için iş ilanları sunan Handshake tarafından yapılan bir ankette, 2024 mezunlarının başvuru yaparken en büyük önceliklerinin iş istikrarı olduğu belirtildi. İstikrarlı bir iş arayışında, teknoloji şirketlerine yaptıkları başvuruların oranı 2022 mezunlarına kıyasla %19 düştü.

Öğrenciler ayrıca başvuruda bulunacakları yer konusunda önemli bir hususun şirketin çalışmak için “itibarlı bir yer olması” olduğunu söyledi. Handshake’in baş eğitim stratejisi sorumlusu Christine Cruzvergara, “Onlarla ilgilenecek ve çalışanlara iyi davranacak bir işveren arıyorlar,” diyor.

Ancak son işten çıkarma dalgasını sert bir şekilde yürüten teknoloji sektörü çalışanlarına herhangi bir iyilik yapmadı. Cruzvergara, “İnsanların sosyal medyaya girip işten çıkarılma deneyimlerinin nasıl olduğunu ve şirketin onlara nasıl davrandığını anlattıklarını görüyorsunuz,” diyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.