Advert
Advert

Saldırıya uğrayan Trump, silah kullanımını savunmaktan vazgeçmiyor

Saldırıya uğrayan Trump, silah kullanımını savunmaktan vazgeçmiyor
Advert
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

Donald Trump’ın başkanlık kampanyası danışmanı Chris LaCivita, suikast girişiminden kıl payı kurtulmasına rağmen Trump’ın Kasım’da ABD başkanı seçilmesi halinde, silah sınırlamalarına karşı çıkan yargıçlar atayarak silah haklarını koruyacağını söyledi.

LaCivita, Milwaukee’deki Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’de bir silah hakları grubu tarafından düzenlenen etkinlikte “İkinci Değişikliği destekleme ve savunmanın devamını göreceğiz ve bunun gerçekten etkili olduğu yer, biliyorsunuz ki yargıdır” dedi. ABD Anayasası’nın ‘İkinci Değişikliği’ silah taşıma hakkını güvence altına alıyor.

Trump Cumartesi günü Pennsylvania eyaletindeki bir seçim mitinginde kendisine yönelik suikast girişiminde kulağından yaralanmıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralanmıştı.

ABD polisi hala Trump’a saldıran 20 yaşındaki huzurevi çalışanı Thomas Matthew Crooks’un Trump’ı neden öldürmeye çalıştığını belirlemeye çalışıyor. Crooks saldırı sırasında vurularak öldürülmüştü.

Cumhuriyetçi Parti vekilleri silah satın alma yaşının yükseltilmesi, geçmiş kontrollerinin sıkılaştırılması ya da bazı tüfeklerin sınırlandırılması da dahil olmak üzere Amerika’nın silah yasalarında yapılacak herhangi bir reforma şiddetle karşı çıkıyor.

Advert

Vekiller, bunun yerine sorunlu kişilere ruh sağlığı desteği sağlanmasının finanse edilmesine odaklanılması gerektiğini ifade ediyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.