Advert
Advert

İşlemedikleri suç kalmamış… Milyarlarca liralık para hareketliliği tespit edildi

İşlemedikleri suç kalmamış… Milyarlarca liralık para hareketliliği tespit edildi
Advert
Yayınlama: 18.07.2024
2
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Siberağ-1” operasyonunun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Zonguldak, İstanbul, Adana ve Ankara merkezli Bursa, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Tekirdağ ve Burdur’da düzenlenen “Siberağ-1” operasyonlarında yakalanan şüphelilerin sayıları ve operasyonların hedefleri şu şekilde:

ZONGULDAK:

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda “Kredi Kartı Aidatı Ödemesi” bahanesiyle vatandaşları dolandıran 9 şüpheliyi yakaladı.

İSTANBUL:

Advert

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yasa dışı bahis oynatan ve sahte kripto uygulamasıyla vatandaşları dolandıran 8 şüpheliyi yakaladı.

ADANA:

Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda “Kira Bedeli, Kapora, Emlakçı Masrafları” adı altında vatandaşları dolandıran 6 şüpheliyi yakaladı.

ANKARA:

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara merkezli Batman, Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda kişisel verileri ücret karşılığında sorgulayan 4 şüpheliyi yakaladı.

DIĞER İLLER:

Gaziantep, Tekirdağ ve Burdur İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri, çocuklara ve yetişkinlere ait müstehcen görüntüleri depolayan ve yayınlayan 8 şüpheliyi yakaladı.

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, dijital materyaller ve çok sayıda döviz ile Türk Lirası ele geçirildi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.