Advert
Advert

İsrail’e İHA saldırısı şoku: ‘Gerekli yanıtı vereceğiz’

İsrail’e İHA saldırısı şoku: ‘Gerekli yanıtı vereceğiz’
Advert
Yayınlama: 19.07.2024
2
A+
A-

İsrail’in İHA Saldırısına Tepkisi: “Gerekli Karşılığı Vereceğiz”

İHA’nın Yemen’den Fırlatıldığı Değerlendirildi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv’e düzenlenen Yemen’deki İran destekli Husilerin üstlendiği İHA saldırısına, İsrail’in “gerekli karşılığı vereceğini” açıkladı.

Gallant, saldırının ardından ordu kurmay kademesiyle yaptığı değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Savunma teşkilatı, sistemlerini güçlendirmek için çalışıyor. İsrail, kendisine zarar vermeye çalışanlara gerekli karşılığı verecektir.” ifadelerini kullandı.

Saldırıda, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı. Husiler, saldırının “Yafa” isimli radar tespiti ve hava savunması engelleme özelliğine sahip yeni bir İHA ile gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

İHA’nın İran Yapımı Olduğu Belirlendi

İsrail ordusu, saldırıdaki İHA’nın İran yapımı olduğunu ve Husiler tarafından Yemen’den fırlatıldığını değerlendirdiklerini açıkladı.

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, söz konusu İHA’nın “Sammad-3” modelinde uzun menzil için modifiye edildiğini belirtti. İHA’nın deniz yönünden Tel Aviv’e ulaştığını belirten Hagari, doğu yönünden yaklaşan bir başka İHA’nın ülke sınırları dışında imha edildiğini aktardı.

Advert

Hagari, İHA’nın neden vurulmadığı yönündeki sorulara, “Bir hata olduğunu” söyleyerek, “dost bir ülkeye ait olduğu değerlendirildiği” iddiasını reddetti.

İsrail, saldırının ardından uygun savunma ve saldırı stratejileri geliştireceğini duyurdu.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.