Advert
Advert

Akbelen Direnişi’nin üçüncü yılı: ‘Emperyalizme ne verseniz doymak bilmiyor’

Akbelen Direnişi’nin üçüncü yılı: ‘Emperyalizme ne verseniz doymak bilmiyor’
Advert
Yayınlama: 20.07.2024
6
A+
A-

Akbelen Ormanları İçin Köylüler ve Çevreciler Eylemde

Muğla’nın Milas ilçesindeki İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için beş yıldır mücadele eden, üç yıldır çadır nöbeti tutan köylüler ve çevreciler, bugün 15.00’te Karadam Köyü Meydanı’nda “Şirketleri değil zeytini, tarımı, köylüyü koruyun” diyerek eylem ve basın açıklaması yaptı.

Köylü ve çevrecilerin eylemlerine Milletvekili Burcu Gül, Milas Belediye Başkanı CHP’li Fevzi Topuz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve eski CHP milletvekili Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar türküleri ile destek verdi.

“AKBELEN ORMANLARI HAKSIZCA YOK EDİLDİ”

İkizköy, Akbelen ve Karadam köylüleri adına basın açıklamasını İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Esra Işık okudu.

“17 Temmuz 2021 yılında Akbelen Ormanımız kesilmesin diye başlattığımız 7/24 fiili nöbetimizin ikinci yıl dönümü henüz geçmişken, 24 Temmuz 2023 günü büyük bir kolluk gücüyle Akbelen ormanı kuşatma altına alındı ve bir haftalık sürede darp ve şiddet yoluyla kesildi.

Akbelen Ormanı, Limak ve IC İÇTAŞ holdinglerin iştiraki olan YK ENERJİ şirketinin madencilik faaliyetlerinin devam etmesi için haksız ve hukuksuzca kesildi. Biz İkizköylülerin, komşu köylerimiz Karacahisarlıların, Çamköylülerin köylerimizde, topraklarımızda üretme ve yaşamaya devam etme isteğimiz yok sayıldı.”

Advert

“KÖYLERİMİZİ YUTMAK İSTEYEN HOLDİNGLERE KARŞI GELEMEYECEĞİMİZ İMA EDİLİYOR”

“Kanunların yıllardır göz göre göre çiğnendiği bu yerde, köylerimizi yutmak isteyen iki koca holdinge karşı gelemeyeceğimiz ima ediliyor. Vazgeçeceğimiz, pes edeceğimiz sanılıyor.”

“HAKLARIMIZIN HİÇBİRİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“Adaletin parayla zenginlere satıldığı, topraklarımızın şirketlerce gasp edildiği ülkemizde, bir avuç köylü olarak yola çıkıp tüm Türkiye’nin desteğini alan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!”

“KAMU YARARI ŞİRKETLERİN KARI OLMUŞ”

“Bugün burada; yıllardır çığlıklarımızın yükseldiği köyümüzde, bize tarifsiz acılar yaşatılan topraklarımızda, ‘kamu yararı nedir ve kimdir’i’ göstermek için bir aradayız. Kamunun adı şirketlerin adı olmuş, kamu yararı şirketlerin karı olmuş, bu koca ülkeyi doyuran köylüler sürgün olmuş, geçinemez olmuş, aç kalmış.”

“TEK YOL DİRENMEKTİR”

“Bizler kendi hayatlarımızdan yola çıkarak biliyoruz ki bu ülkede toprağını, emeğini, yaşamını korumak için direnmek dışında bir yol kalmadı.

Şirketlerin her yerde toprağımıza, ormanımıza, ürünümüze, emeğimize göz diktiğini biliyoruz. Yaşamak için, üretmek için, topraklarımız için, geleceğimiz için sonuna kadar direneceğiz!”

“MÜCADELE SONUNA KADAR SÜRECEK”

“Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek!, Ölene kadar mücadelemiz devam edecek ne toprağımızdan ne köyümüzden vazgeçmeyeceğiz, burada doğduk burada öleceğiz”.

“TERMİK SANTRALLERİN KAZANLARINDA GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ YAKILIYOR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuşmasında termik santrallerin bölgede sadece çam ormanlarına zeytine, ekolojiye su kaynaklarını zarar vermediğini belirterek “Termik santraller her şeyi yok ediyor. Gençlerimizin geleceğini yok ediyor.

O termik santrallerin kazanlarında gençlerimizin geleceği yakılıyor. Bu nedenle termik santraller önce devletleştirilmeli sonra kapatılmalı. Çünkü Akbelen’de verdiğimiz mücadeleyi sürdürmezsek yok olmak üzere olan köy sayısı 4’ten 40‘lara kadar çıkacak. Sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.