Advert
Advert

Kıyıları işgal ettiler yetmedi, denizi doldurup işgal ettiler o da yetmedi plaja demir kapı yaptılar

Kıyıları işgal ettiler yetmedi, denizi doldurup işgal ettiler o da yetmedi plaja demir kapı yaptılar
Advert
Yayınlama: 22.07.2024
2
A+
A-

Bodrum’da Kıyılar Halkındır Eylemleri Devam Ediyor

Bodrum’da dokuz haftalık “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” eylemleri, Kadıkalesi Halk Plajı’nda sürerken, eylemciler denizin işgali karşısında zorluk çekti.

Pazar günü akşam saatlerinde Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi’nin çağrısıyla Kadıkalesi Camii önünde toplanan 150 kişilik grup, halk plajına yerleştirilen şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler nedeniyle eylem sırasında denizin içinde yürümek zorunda kaldı.

Eylemciler, “Yasayı Uygula İşgali Kaldır”, “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak”, “Denizler Dereler Nehirler Sermaye Değiller” sloganları attı. Ellerinde “Balıklar Foklar Şimdi Neden Yoklar”, “Denize Erişim Herkesin Hakkı”, “Rant Plajı İstemiyoruz” yazılı dövizler taşıdılar. Tatil yapan yerli turistler de eyleme destek verdi.

Kıyıların İşgali Yetmedi, Deniz Dolduruldu

Advert

Eylem sırasında, bazı beş yıldızlı otellerin halk plajını işgal ettiği ve denizin içine dolgu yaparak, özel plaj hâline getirdiği görüldü. Restoran, kafe ve diğer tesisler de denizin içine kurulmuştu.

Yürüyüş Yolu Demir Kapıyla Kapatıldı

Halk plajındaki yürüyüş yolu, bazı oteller tarafından dev demir kapılarla kapatılmış ve kilitlenmişti. Eylemciler, bu engeller nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Anayasa’nın Uygulanması Talep Ediliyor

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi adına yapılan basın açıklamasında, Anayasa’nın 43. maddesinde yer alan “kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır, herkesin eşit ve özgürce yararlanmasına açıktır” ifadesine vurgu yapıldı. Ayrıca Kıyı Kanunu’nun 5. ve 6. maddeleri hatırlatılarak, kıyılara yapı yapılamayacağı ve engeller oluşturulamayacağı belirtildi.

Açıklamada, Bodrum sahillerinin yüzde doksanının işgal altında olduğu ve işletmelerin ecrimisil ödemek zorunda bırakıldığına dikkat çekildi. İşletmelere, ecrimisil dayatmasının kaldırılması ve kıyı işgallerinin ortadan kaldırılması çağrısı yapıldı. Böylece işletmelerin daha uygun fiyatlara hizmet verebilecekleri vurgulandı.

Eylemciler, yılmadan ve bıkmadan eylemlerini sürdüreceklerini ve Anayasa’nın uygulanarak kıyıların herkese eşit ve özgürce açılmasını talep ettiklerini belirtti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.