Advert
Advert

Yüzlerce göçmen ABD sınırına yürüyor

Yüzlerce göçmen ABD sınırına yürüyor
Advert
Yayınlama: 23.07.2024
1
A+
A-

ABD Sınırına Yürüyen Yüzlerce Göçmen, Trump’ın Kazanması Halinde Sınırı Kapatmasından Korkuyor

Yüzlerce göçmen, Meksika’nın güney sınırından ABD sınırına doğru yaya bir yolculuğa başladı. Göçmenler, Kasım ayındaki seçimden önce ABD sınırına varmayı umuyorlar, çünkü Donald Trump’ın kazanması halinde sınırı sığınmacılara kapatacağını düşünüyorlar.

Salvadırlı Miguel Salazar, “Sınırı geçme izinlerimizi kaybetme riskiyle karşı karşıyayız” dedi. Salazar, yeni bir Trump yönetiminin, sığınmacıların ABD’ye yasal olarak girmek için kullandıkları CBP One uygulamasıyla randevu vermeyi durdurabileceğinden endişeli.

Grup, Pazar günü Meksika’nın güneyindeki Ciudad Hidalgo kentinden yola çıktı. Bazıları, haftalardır Ciudad Hidalgo’da daha kuzeydeki şehirlere gitmek için izin beklediklerini söyledi.

Son yıllarda ABD’ye geçmeye çalışan göçmenler, saldırı, gözaltı ve zorlu yolculuk şartlarını aşmak için büyük gruplar halinde yolculuk ediyorlar. Ancak yüzlerce kilometrelik yürüyüş, göçmen gruplarının Meksika’nın güneyinde dağılmasına neden oluyor.

Advert

ABD-Meksika sınırındaki kota uygulaması, sınırda yapılan tutuklamaları ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlığının en düşük seviyesine indirdi. Meksika, otobüs ve trenlerle göçmenlerin ABD sınırına ulaşmasını zorlaştırdı.

Vizesiz giren göçmenlere genellikle seyahat izinleri verilmiyor. Binlerce göçmen, Meksika’nın merkez ve kuzeyindeki kontrol noktalarında göçmenlik yetkilileri tarafından gözaltına alınıp ülkenin güneyindeki kasabalara geri gönderiliyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.