Advert
Advert

Marina ihalesine tepki: Kalamış Parkı’na müdahale edilemez

Marina ihalesine tepki: Kalamış Parkı’na müdahale edilemez
Advert
Yayınlama: 23.07.2024
5
A+
A-

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İhalesinin Sonucu Açıklandı

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ne ait İstanbul’un en büyük yat limanı Fenerbahçe-Kalamış Marina’nın 40 yıllık işletme hakkının verilmesine yönelik ihale sonuçlandı. 16 Temmuz’da yapılan ihalede en yüksek üç teklif, 505 milyon dolar ile Vahit Karaarslan, 504 milyon dolar ile Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri Anonim Şirketi, 469 milyon dolar ile Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği Anonim Şirketi’nden geldi.

27 tur süren açık artırmada Vahit Karaarslan’ın verdiği 505 milyon dolarlık teklif en yüksek teklif oldu. 2021’de Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., yat limanının 40 yıllık işletme hakkı için açılan ihaleyi 2 milyar 531 milyon liralık teklifle kazanmıştı. Ancak ihale, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 19 Ocak 2022 tarihinde iptal edilmişti. 2022’de yapılan ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti.

Kalamış Parkı’nın Kaderi Hâlâ Belirsiz

İhale şartnamesinde yer alan konularda bilgi verilmediğini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Kalamış Parkı’nın kaderinin meçhul olduğunu söyledi. Kösedağı, “Bu ihalenin sonucunu bilmiyoruz. İhale şartnamesine gizlilik kararı koyulmuş. Bu neyin gizliliği, anlamış değiliz. Bu alanın kamusal faydası var mı? Kadıköylüler denizle buluşabilecek mi? Otel mi, dinlenme tesisi mi yapılacaklar? Hiçbir şey bilmiyoruz” dedi.

Advert

Kösedağı: “Kalamış Parkı’nı Vermeyiz!”

Kalamış Yat Limanı’nın ihale kararıyla birlikte marinanın kapasitesinin artırılacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Kösedağı, “Kalamış İstanbul’un son yeşil alanlarından biri. Bu alan Kadıköy halkındır. Buraya müdahaleyi kabul etmeyeceğim. Kalamış Parkı’mızı kimseye vermeyeceğiz. 505 milyon dolar da verseler, 2 milyar dolar da verseler bizim sorunumuz değil” dedi.

Kösedağı, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, “Burayla ilgili Mimarlar Odası’nın ve 32 vatandaşımızın açtığı dava sürüyor. Süreci takip ediyoruz, gerekirse müdahil olacağız” diye konuştu.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.