Advert
Advert

Real Madrid tarihin en büyük gelirine ulaştı! 1 milyar Euro’yu aştı…

Real Madrid tarihin en büyük gelirine ulaştı! 1 milyar Euro’yu aştı…
Advert
Yayınlama: 23.07.2024
1
A+
A-

Gerçek Madrid, 1 Milyar Euro Gelir Barajını Aştı

Son İspanya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, bir sezonda 1 milyar Euro gelir elde ettiğini duyurdu. Kulübün 2023/24 sezonu gelirleri, oyuncu transferleri hariç, bir önceki yıla göre %27 artışla 1.073 milyon Euro’ya ulaştı.

Real Madrid, 2023/24 mali yılında 16 milyon Euro kâr elde etti. Kulübün yönetim kurulu, 2023-2024 mali yılının yıllık hesaplarını onayladı.

Spor Başarıları

Sportif alanda Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, İspanya Ligi şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonlukları kazandı. İlk basketbol takımı da Lig, Copa del Rey ve İspanya Süper Kupası şampiyonluklarını kazanarak Euroleague’de finale yükseldi.

Advert

Gelir ve Giderler

Bu başarılar, daha yüksek gelire ve özellikle spor personeline verilen ikramiyeler nedeniyle daha yüksek harcamalara da yol açtı.

Faaliyet Geliri

2023/24 mali yılına ait faaliyet geliri, 2022/23 mali yılına kıyasla %27 artışla 1.073 milyon Euro’ya ulaştı. Bu rakam, Real Madrid’i sabit kıymetlerin elden çıkarılması öncesi işletme geliri 1 milyar Euro seviyesini aşan ilk kulüp haline getiriyor.

Gider Kontrolü

Kulüp, gelirlerinin artması ve giderlerinin kontrol altına alınması sayesinde, oran seviyesini Avrupa Kulüpler Birliği’nin tavsiye ettiği seviyenin altında tutmayı başardı. Bu kontrol, Kovid-19’dan etkilenen yıllarda bile sağlandı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.