Advert
Advert

ABD Kongresi’nde yalan söyleyen Netanyahu, ayakta alkışlandı

ABD Kongresi’nde yalan söyleyen Netanyahu, ayakta alkışlandı
Advert
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

Başlık: İsrail Başbakanı Kongre’de Konuştu, “Tahran’ın Kullanışlı Aptalları” Dedi

Giriş:
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Cumhuriyetçiler tarafından coşkuyla karşılanan Netanyahu, “ABD ve İsrail birlikte durmalı” diyerek başladı.

Netanyahu’nun Konuşması:
Netanyahu, Gazze’deki sivil ölümlerinden ve derinleşen insani krizden Demokratların sessiz kaldığını söylerken İsrail ordusunu övdü. Washington’daki göstericilerin “İsrail karşıtı” olduğunu ve İran tarafından finanse edildiğini iddia etti. Eylemcileri “Tahran’ın kullanışlı aptalları” olmakla suçladı ve Gazze’deki açlıktan Hamas’ı sorumlu tuttu.

Hamas’a Saldırı:
Netanyahu, Hamas’ın “kadınlara tecavüz ettiğini, erkeklerin kafasını kestiğini, bebekleri diri diri yaktığını” söyledi. Rehinelerin ailelerine seslenerek “Sevdiklerimin hepsi eve dönene kadar rahat etmeyeceğim” dedi ve rehinelerin serbest bırakılması için yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

İttifak Çağrısı:
Netanyahu, “Düşmanlarımız sizin düşmanlarınızdır, mücadelemiz sizin mücadelenizdir ve zaferimiz sizin zaferiniz olacaktır” diyerek Ortadoğu’da “İbrahim İttifakı” adında yeni bir ittifak çağrısında bulundu.

Advert

ABD’den Askeri Yardım İsteği:
Netanyahu, ABD’den askeri yardımı hızlandırmasını istedi ve bunun Gazze’deki savaşın sona ermesini hızlandıracağını ve daha geniş çaplı bir Ortadoğu savaşını önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Sivil Ölümleri:
Netanyahu, Gazze’de sivilleri öldürmediklerini iddia etti ve bu sözleri kongre üyeleri tarafından alkışlandı.

90.000 Sivil Öldü:
Ancak İsrail’in Gazze saldırılarında 39.145 Filistinli öldü ve 90.257 kişi yaralandı.

Musk’ın Alkışları:
Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, Netanyahu’nun konuşması sırasında kongrede bulundu ve ayağa kalkarak Netanyahu’yu alkışladı.

Filistinli Kongre Üyesinin Protestosu:
ABD Kongresinin Filistin kökenli tek üyesi Rashida Tlaib, Netanyahu’nun konuşması sırasında elinde “Soykırım suçlusu” yazan bir pankart tuttu.

Tel Aviv’de Protesto:
İsrail’in Tel Aviv kentinde esirlerin yakınları ve destekçileri, Netanyahu’nun ateşkes ve karşılıklı esir takası isteyen gösteriler düzenledi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.