Advert
Advert

AKP’li başkan ‘sendikalı olmayın’ baskısı

AKP’li başkan ‘sendikalı olmayın’ baskısı
Advert
Yayınlama: 26.07.2024
2
A+
A-

Elazığ Belediyesi’nde Sendika Ayrımcılığı

Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şubesi arasında imzalanan protokol, Bel-Per iştirakine bağlı belediye çalışanlarına %71,10 oranında zam getirdi. Ancak belediyenin diğer iştiraki EBUAŞ’ta çalışan yüzlerce personele sendika talepleri reddedildi ve maaşlarında herhangi bir iyileştirme yapılmadı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, AKP’li belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nı personeller arasında ayrımcılık yapmakla suçladı. Karahüseyinoğlu, Şerifoğulları’nın EBUAŞ personelinin sendikalı olmasını engellediğini ve bu nedenle bu personelin sözleşmelerden faydalanamadığını belirtti.

EBUAŞ çalışanlarının asgari ücret artı sosyal yardım düzeyinde, yaklaşık 20 bin TL maaş aldığını ve maaşlarının enflasyona göre güncellenmediğini söyledi. Karahüseyinoğlu, belediye kadrosunda çalışan işçilerin bile taşerondan kadroya geçen Bel-Per statüsündeki işçilerin altına düştüğünü vurguladı.

Karahüseyinoğlu, belediye başkanının çalışanlara değer verdiğini ve yüksek zam yaptığını iddia etmesinin doğru olmadığını savundu. Elazığ’ın çevre illerdeki en düşük maaşı ödeyen belediye olduğunu belirtti. EBUAŞ şoförlerinin çalışma saatlerinin çok uzun olduğunu ve buna rağmen sadece 20-21 bin TL maaş aldığını söyledi.

Advert

Karahüseyinoğlu, EBUAŞ personeline de diğer kurumlardaki işçilerle aynı seviyede maaş ödenmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkanının EBUAŞ çalışanlarını üçüncü sınıf vatandaş gibi gördüğünü iddia etti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.