Advert
Advert

Kanlı yasaya karşı büyük buluşma

Kanlı yasaya karşı büyük buluşma
Advert
Yayınlama: 27.07.2024
6
A+
A-

Sokak hayvanlarını öldürecek kanlı yasa teklifine karşı çıkan hayvanseverler, TBMM’deki görüşmeler öncesi Ankara’da büyük bir miting düzenleyecekler. Yarın Anıtpark’ta buluşacaklar ve seslerini duyuracaklar. Tüm illerden katılım sağlanacak miting, 28 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da başlayacak. Hayvanseverler, “Susma haykır, katliama hayır” diyecekler. Bu mitinge CHP de katılacak.

YASA KAN DÖKECEK

AKP’nin kanun teklifinden “ötanazi” kelimesi çıkarıldı, ancak sokak hayvanlarının öldürülmesine yine de izin veriliyor. “Ötanazi” çıkarılmış olsa da Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’na atıf yapılıyor. Bu yasada şöyle deniyor:

  • Hayvanlara ötanazi yapmak yasaktır. Ancak, acı ve ıstırap veren hastalıklar, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, insan sağlığı için risk oluşturan durumlar, kontrol edilemeyen olumsuz davranışlar gibi durumlarda veteriner hekimler ötanazi uygulayabilir.

Yeni yasa teklifiyle saldırgan, hasta ve tehlikeli hayvanlara da ötanazi yapılabilecek.

Hayvanseverler, “ötanazi” kelimesinin çıkarılmasının sadece bir kelime oyunu olduğunu, barınaklara konulan ve sahiplendirilemeyen köpeklerin öldürüleceğini söylüyorlar. Türkiye’de sokak hayvanları için yeterli barınak yok. Bu da hayvanların barınakta tutulamayacakları için öldürülecekleri anlamına geliyor.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.