Advert
Advert

Sendikalı her memura 640 lira tazminat!

Sendikalı her memura 640 lira tazminat!
Advert
Yayınlama: 29.07.2024
1
A+
A-

CHP, Örgütlenmedeki Engelin Kalkmasıyla Düzenlemeyi Destekledi

Örgütlenmedeki engelin kaldırılmasıyla birlikte CHP de yeni düzenlemeyi destekledi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, memurlar arasında eşitliğin sağlandığını vurguladı. Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği yasa, tazminat almak için memurları yüzde 2’lik barajı aşan sendikalara üye olmaya zorluyordu. Bu düzenleme, kısa süre içinde Memur-Sen başta olmak üzere baraj sorunu olmayan sendikaların üye sayısını artırırken, küçük sendikalarda üye kaybına yol açtı.

Baraj Tümden Kaldırıldı

Anayasa Mahkemesi’nin yasayı iptal etmesinin ardından AKP, geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen vergi paketine yüzde 1 baraj getiren bir madde ekledi. Ancak vergi paketi TBMM’de görüşülürken AKP, tazminatla ilgili maddedeki yüzde 1’lik barajı önergeyle tümden kaldırdı. Böylece artık toplu sözleşme ikramiyesi, tüm sendikalı memurlara 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması sonucu bulunan tutarda ödenecek. Bu tutar yıl sonuna kadar 642 TL olarak uygulanacak ve yeni yılda memur zammıyla aynı oranda artacak.

Memur-Sen’in Kafası Karıştı

Sendika tazminatı bir hafta içinde iki farklı önergeyle değişirken, Memur-Sen’in her değişiklikte iktidara teşekkür etmesi şaşırttı. Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen’in avantajını ortadan kaldıran bu düzenleme için de CHP’yi eleştirerek AKP’ye teşekkür mesajı yayımladı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.