Advert
Advert

İngiliz üniversitelerinde iflas korkusu: 900 yılda ilk olabilir

İngiliz üniversitelerinde iflas korkusu: 900 yılda ilk olabilir
Advert
Yayınlama: 29.07.2024
1
A+
A-

İngiltere’de Yüksek Okullar İflas Riski Altında

900 yılı aşkın bir geçmişe sahip İngiltere’nin üniversite sektörü, iflas riskiyle karşı karşıya.

Office for Students’ın yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, 269 yüksek eğitim kurumunun yaklaşık %40’ı (108 kurum) mevcut mali yılda açık vermeyi bekliyor.

Bu durumun temel nedeni yerli öğrenciler için öğrenim ücretlerinin 2017’den bu yana 9.250 sterlin seviyesinde tutulması. Bu ücret, son 12 yılda yalnızca 250 sterlin artırıldı.

Son yıllarda İngiliz üniversiteleri, çok daha yüksek ücretler ödeyen uluslararası öğrencilere yöneldi. Ancak bu sayıların da azalmaya başlaması sektörde endişeye neden oluyor.

İçişleri Bakanlığı’nın en son istatistiklerine göre, haziran ayına kadar olan altı aylık dönemde öğrenci vize başvurularında %17’lik bir düşüş gözlemlendi.

Advert

En kötü senaryoda, 2026-27’de yabancı öğrenci sayısının %61 oranında azalması bekleniyor. Bu da sektörün yıllık net gelirini 9,7 milyar sterlin azaltacak ve 226 kurumun açık vermesine yol açacak.

En iyi senaryoda bile, öğrenci sayısında herhangi bir artış olmaması halinde net gelirin 3,4 milyar sterlin düşmesi ve 176 kurumun açık vermesi öngörülüyor.

Sektör temsilcileri, durumun vahim olduğunu ve birçok kurumun başının dertte olduğunu ifade ediyor.

Maliyetleri düşürmek için birçok kurum şimdiden personel ve ders kesintileri planlıyor veya uyguluyor. Önümüzdeki yıllarda üniversitelerde küçülme, programların birleştirilmesi ve fiyatların artması bekleniyor. Ancak fiyatların enflasyona endekslenmesi planı, yüksek öğrenim borçları olan öğrenciler için olumsuz bir senaryo sunuyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.