Advert
Advert

Thomas Jolly’den açıklama: ‘Son Akşam Yemeği’ ilham kaynağım değildi

Thomas Jolly’den açıklama: ‘Son Akşam Yemeği’ ilham kaynağım değildi
Advert
Yayınlama: 29.07.2024
3
A+
A-

Paris 2024 Olimpiyatlarının Açılış Töreni: “Son Akşam Yemeği” Tartışması ve Toplumsal Hoşgörü Kutlaması

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri üzerinde gerçekleşen muhteşem performanslarla adından söz ettirdi. Ancak bu performans, Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosuna benzerliği nedeniyle dindar muhafazakarların tepkisini çekti.

Törenin sanat yönetmeni Thomas Jolly, bu benzerliği reddetti ve özür diledi. “Son Akşam Yemeği”nden esinlenmediğini, bunun yerine Olimpos tanrılarıyla ilgili bir pagan festivali fikrinden yola çıktığını belirtti.

Olimpiyatları düzenleyenlerin sözcüsü Anne Descamps da herhangi bir dini gruba saygısızlık etmek gibi bir niyetleri olmadığını vurguladı. “Aksine, toplumsal hoşgörüyü kutlamayı amaçladık” dedi.

“Şenlik” adlı performansta, LGBTQ+ ikonu DJ ve yapımcı Barbara Butch, drag sanatçıları ve dansçılar eşlik etti. Amaç, çeşitliliği kutlamak ve Fransız şenliklerine ve mutfağına saygı göstermekti.

Advert

Barbara Butch, amacının yıkmak, alay etmek ya da şok etmek olmadığını belirtti. “Sevgi ve kapsayıcılık mesajı vermek istiyorum” dedi.

Bu çarpıcı tören, çeşitli tepkilerle karşılandı ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Toplumsal hoşgörü mesajını vurguladı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.